Odbojkaški savez Crne Gore podijelio lopte klubovima iz Boke

0 komentar(a)
Lopte, OSCG, Foto: Odbojkaški savez  Crne Gore
Lopte, OSCG, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 22.01.2015. 17:57h

Nakon Cetinja, gdje su lopte dobili Lovćen i Libero iz Petrovca, Odbojkaški savez Crne Gore je akciju pomoći klubovima kroz dodjelu lopti, koja predstavlja donaciju Evropske odbojkaške kofederacije, nastavila danas u Herceg Novom.

Četiri ženska kluba dobilo je ukupno 77 lopti marke Mikasa, tip MVA 330 i MVA 200.

Lopte su dobili prvoligaš Gimnazijalac iz Kotora (15 MVA 330 + 5 MVA 200), te drugoligaši Herceg Novi (15+5) i Albatros iz Herceg Novog (15+5) i Mladost iz Tivta (12+5).

Mladost je dobila tri lopte manje zbog toga što je odustala od ovogodišnjeg kup takmičenja.

Gimnazijalac osnovan je 2002. godine i broji oko 100 članova, Mladost je osnovan 2005. i ima oko 50 članova, Herceg Novi, osnovana 2007.godine, broji oko 70 članova, dok je Albatros osnovan prošle godine i broji oko 30 članova.

“Želimo još jednom da zahvalimo CEV-u na pomoći i mislim da će ona biti od velikog značaja za klubove, posebno one koji rade u teškim uslovima. Nadamo se da će ova pomoć, s obzirom na činjenicu da naš sport broji najviše sportistkinja, omogućiti istim bolje uslove za rad i napredovanje. Cilj nam je i da se po ugledu i na ženske klubove, na jugu naše zemlje oformi i još koji muški odbojkaški klub. Ovo je jedan od vid pomoći, a čekamo i mreže, koje će ubrzo biti isporučene. Odbojkaški klubovi Gimnazijalac, Mladost, Herceg Novi” a od skoro i Albatros veoma vrijedno rade svih ovih godina i nadamo se da će uspjeti da podignu svoje klubove na još veći nivo, ali i da će imati podršku svojih gradova i sponzora", izjavio je generalni sekretar OSCG Ivan Bošković.

Po završetku dodjele lopti, najmlađi članovi Albatrosa, Herceg Novog i Mladosti su u pomiješanim sastavima odigrali i jedan revijalni set.

OSCG će klubovima u Crnoj Gori u prvoj tranši podijeliti ukupno 484 lopte.

Bonus video: