Video: Mesi promašio penal, lopta mu se vratila za trijumf Barse nad Atletikom!

2 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta-AP
Mesi, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 21.01.2015. 23:13h

Slovenački golman Jan Oblak doživio je najblistaviji trenutak karijere kada je u 85. minutu duela na Nou Kampu odbranio penal Leu Mesiju, ali se samo sekundu kasnije hvatao za glavu.

Lopta se, naime, srećno odbila Argentincu, dok je golman Atletika još bio na travi. Greške nije bilo - Barsa je slavila sa 1:0 i stekla veliku prednost u četvrtfinalu Kupa Kralja uoči revanša u Madridu naredne sedmice.

Bio je to 22. gol Mesija protiv Atletiko Madrida u karijeri. Argentinac nije bio toliko efikasan ni protiv jednog drugog kluba...

Uprkos srećnom epilogu derbija, Katalonci su ove sezone očito našli recept za Atletiko, bez obzira što nisu lideri u prvenstvu. Ekipu koju prošle sezone nisu dobili u četiri pokušaja - koja ih je eliminisala u Ligi šampiona i preotela im titulu u Primeri - Mesi i društvo dobili su dva puta u samo 10 dana.

Nakon nedavne pobjede u prvenstvu - 2:0, Barselona je bila bolja i u Kup utakmici, iako je za trijumf morala da čeka dugo, skoro do ponoći!

Strpljenje je, međutim, krasilo tim Luisa Enrikea, koji je nakon konstantnih napada, doduše ne i izrazitih šansi, slomio otpor šampiona pet minuta prije kraja. Mesi je izveo slobodan udarac, Huanfran u gužvi pokosio Busketsa, a sudija opravdano pokazao na bijelu tačku.

Najveću i jedinu pravu priliku za Barselonu u prvom poluvremenu propustio je Luis Suares u samom finišu. Katalonci su i u nastavku opsijedali gol velikog rivala, ali su pronašli rješenje tek nakon prvog gola, jer su u samom finišu imali dvije opasne kontre, kao i slobodan udarac Mesija sa ivice šesnaesterca, da eventualno postignu drugi gol...

Bilo bi, međutim, previše, Atletiko nije zalužio da izgubi 2:0, iako će u revanšu imati pretežak posao da nadoknadi i gol zaostatka.

Istu prednost kao Barselona stekao je Viljareal, koji je golom Bruna Sorijana u istom minutu kao na Nou Kampu - 85. - srušio Hetafe na "Madrigalu".

Dvomeč Malaga - Atletik Bilbao odlučiće se u Baskiji, nakon što je sinoć u Andaluziji bilo 0:0.

Bonus video: