Milan za lokalne okvire

Berluskoni je, međutim, u izjavi za medije demantovao da želi da proda klub, koji je pod njegovim vođstvom postao gigant, ali je naglasio da je razočaran onim što ekipa pokazuje na terenu.
1 komentar(a)
Milan, Foto: Beta-AP
Milan, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 21.01.2015. 17:01h

Evropski velikan Milan preživljava još jednu tešku sezonu i kako trenutno stvari stoje ne samo da će ostati bez Lige šampiona, već ponovo i bez plasmana na evropsku scenu. Italijanski mediji danas javljaju da je Silvio Berluskoni izgubio strpljenje i da planira prodaju kluba, što je on demantovao.

Šta god, bivši italijanski premijer je razočaran i bijesan, jer će njegov Milan, po svemu sudeći, i naredne sezone biti zatvoren u lokalne okvire.

Milan bez Evrope i Lige šampiona nije Milan, a nekadašnji medijski magnat trpi velike finansijske gubitke ako njegov klub nije dio evropske elite.

Berluskoni je, međutim, u izjavi za medije demantovao da želi da proda klub, koji je pod njegovim vođstvom postao gigant, ali je naglasio da je razočaran onim što ekipa pokazuje na terenu.

Milan je trenutno osmi na tabeli Serije A, nakon što na tri meča u 2015. godini nije slavio pobjedu, već je od mogućih devet osvojio samo jedan bod.

"Ne tako davno bili smo uz Romu i Napoli, sve je bilo kako treba. Ali, kao što ni tada nisam poletio, tako ni sada nisam klonuo. Nije svejedno, niti bježim od odgovornosti. Naprotiv, prihvatam je apsolutno, ali i meni i mojim igračima ostaje samo jedan put - da nađemo izlaz iz krize", kazao je trener Pipo Inzagi.

Roso-neri su prošlu godinu završili sjajnom pobjedom nad Napolijem 2:0 na San Siru, te remijem 0:0 sa Romom u Rimu, zatim su u prijateljskom meču savladali Real i umjesto da dobiju samopouzdanje, stigli su šokantni porazi od Sasuola i Atalante na domaćem terenu... Jedini bod u 2015. osvojen je protiv Torina u gostima, da Milan zaostaje sedam koraka za trećeplasiranim Napolijem.

"Nisu u pitanju formacija i sistem igre, više je problem psihičke prirode. Nemamo energiju, nismo srčani, ne pokazujemo želju da pobijedimo. To je nedopustivo i svjestan sam toga. Uradiću sve da razdrmam ekipu i da aplauzi zamijene zvižduke sa tribina".

Prošlu sezonu Milan je završio na osmoj poziciji, na kojoj se nalazi i sada, a Klarens Sidorf nije dobio šansu da nastavi. Stigao je Inzagi, a njemu je pozicija sada ugrožena. Mediji navode da ima dva meča da vrati stvari u normalu. Prvi test je u subotu protiv Lacija u Rimu.

Bonus video: