Barsa i Atletiko vode novi rat

0 komentar(a)
Barselona - Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Barselona - Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.01.2015. 14:03h

Atletiko je u osmini finala Kupa kralja odradio Real, koji u dva meča nije bio ni blizu da trijumfuje, a na putu do trofeja "kolćonerosima" sada stoji još jedan velikan - Barselona.

Žrijeb je, dakle, bio nemilosrdan prema vodećim španskim klubovima i spojio ih već u četvrtfinalu, a Atletiko je samim tim što je eliminisao Real u prethodnoj rundi sebi nametnuo paklen raspored, jer to znači da će u razmaku od mjesec odigrati ukupno šest utakmica sa gradskim rivalom i Barsom u domaćim takmičenjima.

Tri od tih šest, tim Dijega Simeonea je već završio (izgubio je od Katalonaca u Primeri, pa eliminisao Real u Kupu), a nakon večerašnjeg duela na "Nou kampu" (22 časa) biće jasnije da li Atletiko ima koliko-toliko otvoren put do pehara u ovom takmičenju.

Jer, u osam najboljih su ostali još Viljareal, Sevilja, Espanjol, Atletik Bilbao i Hetafe, objektivno slabiji timovi od večerašnjih suparnika u srcu Katalonije.

Barsa i Atletiko su se sastali posljednji put prije dva kola u Primeri kada je bilo 3:1 za domaćina.

"Taj meč nismo počeli dobro i takav start ne smije da nam se ponovi. Moramo da budemo agresivni na polovini rivala, jer igramo protiv velikog tima koji je posebno jak ako mu dozvolite da igra", rekao je Simeone.

Argentinac je juče na treningu uigravao trio u napadu - Fernando Tores, Mario Mandžukić, Antoan Grizman, navodi "As", ali teško je očekivati da će baš tako otvoreno napasti Barselonu. Vjerovatnije je da će jedan od njih trojice početi meč s klupe.

"U 180 minuta je sve moguće, pokazali smo to i protiv Reala. Želimo da prođemo još jednog velikog protivnika", dodao je Ćolo.

S druge strane, Luis Enrike je jasno stavio do znanja šta očekuje od Atletika u prvom meču.

"Atletiko je odličan tim, ali ne vjerujem da će odstupiti od svoje igre protiv Barse. Očekujem da budu jaki u defanzivi, ali i da nas "hvataju" na kontranapad. Zato ćemo biti oprezni", kazao je Luis Enrike.

Večeras se sastaju i Viljareal - Hetafe i Malaga - Atletik Bilbao, a sjutra igraju Espanjol - Sevilja.

Bonus video: