Roma iz sumnjivog penala eliminisala Empoli i plasirala se u četvrtfinale

0 komentar(a)
Roma, Foto: Beta/AP
Roma, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.01.2015. 23:05h

Golom Danijelea De Rosija iz sumnjivog penala u 114. minutu, Roma je večeras na "Olimpiku" savladala Empoli 2:1 i plasirala se u četvrtfinale Kupa Italije.

Roma će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Fiorentina - Atalanta.

"Vučica" je povela već u 5. minutu preko Iturbea, koji je prekinuo post nakon tri i po mjeseca (prethodno se upisao u strijelce 5. oktobra prošle godine u porazu od Juventusa 3:2).

Interesantno, Argentinac je, tako, postao prvi igrač Rome ove sezone koji je postigao golove u sva tri takmičenja, pošto se po jednom upisao u strijelce i u prvenstvu i Ligi šampiona (CSKA).

Iako je Destro početkom nastavka mogao u par navrata da povisi na 2:0, izjednačio je za goste Verdi u 80. minutu i izborio produžetke.

Nakon izjednačenja, dva puta Iturbe i jednom Ljajić su bili neprecizni, a onda je meč odlučen u 114. minutu, kada je duel Zjelinskog i Paredesa sudija okarakterisao kao prekršaj Zjelinskog u šesnaestercu, zbog čega je i dao žuti karton gostujućem fudbaleru.

Igrači Empolija su protestvovali, smatrajući da nije bilo prekršaja,već da je Zjelinski intervenisao na lopti, kako se i čini na tv snimku, ali je sudija ostao neumoljiv, pa je De Rosi izveo najstrožu kaznu i donio Romi prolaz u četvrtfinale.

Bez obzira na prolaz, navijači Rome su igrače sa stadiona ispratili zvižducima, prije svega zbog posljednjih partija i rezultata u prvenstvu...

Bonus video: