Tores sa dva gola presudio Realu i odveo Atletiko u četvrtfinale sa Barselonom

0 komentar(a)
Fernando Tores, Atletiko Madrid, Foto: Beta/AP
Fernando Tores, Atletiko Madrid, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.01.2015. 23:07h

Koliko mu prija povratak u Atletiko pokazao je meč sa Realom - Fernando Tores je sa dva gola, u 48. sekundi prvog i 35. sekundi drugog poluvremena, odveo "kolćonerose" u četvrtfinale Kupa kralja.

Prednost od 2:0 iz prvog meča bila je dovoljna, jer Real nije mogao bolje od 2:2 na Santijago Bernabeu, pa će Atletiko u četvrtfinalu igrati sa Barselonom, koje je još jednom deklasirala Elće.

Popularnom „el ninju”, legendarnom napadaču Atletika, očigledno se žurilo da pokaže svojim omiljenim navijačima da nije zaboravio da igra fudbal, iako je nakon njegovog odlaska na „Visente Kalderona” 2007. sjenka nekada velikog Toresa trajala samo još sezonu-dvije, u Liverpulu.

Čelzi četiri godine, pa Milan pola sezone - sve su to bili neuspjeli pokušaji povratka na stare staze slave. Tores je večeras najavio da može ponovo da zablista, i to u svom Atletiku.

Ne samo da je 30-godišnji napadač postigao prve golove po povratku u Atletiko, već je postigao prvi gol uopšte nakon čak 114 dana pauze. Posljednji put se radovao 23. septembra prošle godine, kada je pogodio za Milan na gostovanju Empoliju.

A tek dva gola na jednom meču, to je već „daleka prošlost” - Tores je to posljednji put uradio noseći dres Čelzija oktobra 2013. na gostovanju Čelziju u Ligi šampiona.

Karlo Aneloti je izveo najjači mogući tim vjerujući da je zaostatak od dva gola iz prvog meča dostižan za šampiona Evrope. I već nakon 48 sekundi se pokajao što nije odmorio Ronalda, Benzemu, Bejla... - Grizman je prošao Pepea i asistirao Toresu, koji je bio neumoljiv.

Čak četiri gola tada su trebala Realu do kraja meča. Znalo se da je to nemoguća misija, iako je domaćin izjednačio na vrijeme (Ramos u 20. minutu glavom, nakon velike greške golmana Oblaka), a do kraja prvog dijela propusti dovoljno šansi da već tada zakomplikuje revanš.

A kada je Tores već u 35. sekundi nastavka ismijao Pepea i pogodio za 1:2, sve je bilo poznati. Gol Ronalda za 2:2 bio je značajan samo statistički, jer je zahvaljujući njemu Real izbjegao četvri uzastopni poraz od Atletika na domaćem terenu.

Barselona je u dva meča protiv Elćea postigla devet, a nije primila nijedan. Večeras su Katalonci u gostima slavili 4:0, iako je trener Luis Enrike izveo rezervni sastav, pošto je odmarao čak devetoricu igrača (Bravo, Alba, Alveš, Maskerano, Buskets, Inijesta, Mesi, Nejmar, Suares), a jedini standardni igrači u protokolu bili su Pike i Rakitić, ali i oni su presjedjeli meč na klupi.

Ni to nije pomoglo domaćinu, bio je nemoćan da pruži dostojniji otpor.

Osmina finala

Real Madrid - Atletiko Madrid 2:2 (Ramos 20, Ronaldo 54 - Tores 1, 46) - prvi meč 0:2

Elće i Barselona 0:4 (Matje 21, Roberto 40, Pedro 43. penal, Adrijano 90+2)

Odigrano ranije

Espanjol - Valensija 2:0 (prvi meč 1:2, dalje ide Espanjol)

Levante - Malaga 3:2 (prvi meč 0:2, dalje ide Malaga)

Sosijedad - Viljareal 2:2 (prvi meč 0:1, dalje ide Viljareal)

Atletik Bilbao - Selta 0:2 (prvi meč 4:2, dalje ide Atletik Bilbao)

Hetafe - Almerija 1:0 (prvi meč 1:1, dalje ide Hetafe)

Sevilja - Granada 4:0 (prvi meč 2:1, dalje ide Sevilja)

Bonus video: