Lovćen želi Evropu i sa podmlađenim timom

Iako im četvrtoplasirana Budućnost bježi osam bodova, Cetinjani žele da sa novim trenerom Radovanom Kavajom uskoče u voz koji vodi na evropsku scenu.
2 komentar(a)
Lovćen, Foto: Bajko Stanojević
Lovćen, Foto: Bajko Stanojević
Ažurirano: 15.01.2015. 15:23h

Sa novim trenerom, promijenjenim stručnim štabom i nešto podmlađenim timom, nakon neuspješne prve polusezone, Lovćen je danas počeo pripreme za proljećni dio.

Uprkos ispadanju iz Kupa i plasmanu na (ne)zadovoljavajuće 5. mjesto na tabeli, ciljevi vicešampiona ostaju isti, bez obzira na značajne promjene u toku polusezone. To je, naravno, plasman na evropsku scenu.

Zadatak će biti vrlo težak, jer četvrtoplasirana Budućnost bježi osam bodova, a a Sutjeska i Mladost, koji su na drugom mjestu, čak 12.

Pokušaće da ga ispuni novi trener Radovan Kavaja, koji se danas predstavio fudbalerima, zajedno sa svojim pomoćnicima Petrom Kasomom i Nikolom Milanovićem.

"Veliko mi je zadovoljstvo što ću ponovo predvoditi Lovćen, i što ću biti okružen ovim ljudima. Tokom pauze smo mnogo razgovarali, kako bi na što bolji način dočekali nastavak sezone. Nadam se da tokom naše saradnje neće biti problema, jer sam spreman da prihvatim sugestiju od svakog igrača. Preduslov za to je da svi fudbaleri poštuju klub, i na svaki trening dolaze nasmijani i raspoloženi", kazao je Kavaja, prenosi sajt Lovćena.

Prvom treningu Lovćena prisustvovalo je 26 fudbalera, uključujući i povratnike Blaža Perutovića i Vladana Radunovića. Cetinjane su u polusezoni napustili Draško Božović, Ivan Delić, Milan Đurišić i Darko Vučić, dok su kapiten Vanja Tatar i napadač Marko Đurović trenutno u Indoneziji na probi u jednom tamošnjem klubu.

Igračima se uoči prvog treninga obratio i prvi čovjek uprave Ivan Vukmirović.

"Tokom pauze, uspjeli smo da napravimo korake koji će, smatram, biti od prave koristi klubu. Napravili smo selekciju igrača na koje ćemo računati u nastavku sezone. Takođe, smo u stručnom štabu doveli ljude koji će, vjerujem, vratiti Lovćen na nivo koji mu pripada. Promjena je bilo u Upravnom odboru, u kojem će uz mene biti Momčilo Vujanović i Luka Jovićećević. Moram istaći da smo obezbijedili stabilno finansiranje kluba u narednom periodu", kazao je Vukmirović.

Fudbaleri Lovćena treniraće na Cetinju do 1. februara, kada će se preseliti na crnogorsko primorje.

Bonus video: