Ronaldo trenira nakon četiri godine

Bivši brazilski reprezentativac Ronaldo Luis Nazario de Lima nagovijestio je da bi mogao da se vrati fudbalu, četiri godine nakon što je završio karijeru
1 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.01.2015. 11:44h

Bivši brazilski reprezentativac Ronaldo Luis Nazario de Lima nagovijestio je da bi mogao da se vrati fudbalu, četiri godine nakon što je završio karijeru, prenijeli su danas američki mediji. Ronaldo bi mogao da zaigra za Fort Loderdejl Strajkers, klub koji se takmiči u drugoj nacionalnoj američkoj ligi. On je juče postao jedan od vlasnika tog kluba, a mediji u Brazilu spekulišu da je kupio 10 odsto akcija.

Ronaldo, koji nije igrao profesionalnu utakmicu od 2011. godine, rekao je da želi ove godine naporno da trenira i ako se stvore uslovi zaigra za Strajkerse.

"Pokušaću da odigram nekoliko utakmica. Ove godine želim mnogo da treniram. Posljednje tri godine to nisam radio jer sam bio zauzet drugim stvarima. Možda ako bismo se domogli finala i ako se budem osjećao dobro, što da ne? Registrovaću se, da budem opcija treneru", rekao je Ronaldo za Sports Ilustrejtid.

Dvostruki osvajač Svjetskog prvenstva (1994, 2002) rekao je da nije mogao da odbije priliku da učestvuje u vođenju kluba.

"Fudbal u Americi je sve popularniji i mislim da je ovo velika prilika", rekao je 38-godišnji Ronaldo.

Ronaldo je karijeru počeo 1993. godine u Kruzeiru, a igrao je još za PSV, Barselonu, Inter, Milan i Real Madrid. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 98 utakmica i postigao 62 gola. Osvojio je mnogobrojna individualna priznanja, od kojih dvije Zlatne lopte.

Bonus video: