Krkić: Mesi donosi odluke u Barseloni

1 komentar(a)
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.01.2015. 10:59h

Nekadašnji napadač Barselone, a sada premijerligaša Stouka, Bojan Krkić, osvrnuo se na period igranja sa jednim od najboljih svjetskih igrača Lionelom Mesijem, ali i načinom rada sadašnjeg trenera "blaugrane", Luisa Enrikea.

"Mesi u Barseloni odlučuje kada će da igra, a kada neće na teren. Sve je podređeno Mesiju, jer je lider ne samo na terenu, već i u cijelom klubu. I to je sasvim legitimno, jer se izborio za takav status. Kada sam igrao zajedno sa njim, nijesam imao nikakvih problema, a svaki igrač želi da se osjeti važnim za ekipu,i to mu daje snagu da pokaže najbolju igru", kazao je Krkić.

On je prošao Barsinu fudbalsku školu, koju je vodio sadašnji prvi trener, Luis Enrike.

"Enrike ima specifičan način rada, jer malo komunicira sa igračima ili ekipom. Treneru je, po meni, potrebno da više razgovora sa igračima, ali on valjda ima ogromno iskustvo i zna šta se dešava u svlačionici. Kraj sezone će pokazati da li njegove metode daju rezultat. U svakom slučaju, Enrike zna šta želi i neumorni je radnik i članovima njegovog trenerskog tima nije lako. Stalno rade zajedno, i donose odluke u koje nijesu uključeni igrači, sa kojima komunikaciju svodi na minimum", objasnio je Krkić.

Bonus video: