Može li neko protiv Ronalda i Mesija?

Azar, Jaja Ture, Sančes, Nojer, Roben... uz nezaobilazne Mesija i Ronalda...
55 pregleda 0 komentar(a)
Eden Azar, Foto: Reuters
Eden Azar, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.01.2015. 09:52h

Nakon što je postalo jasno da je Zlatna lopta za prethodnu sezonu otišla u ruke Kristijana Ronalda, specijalizovani fudbalski sajt "goal.com" je sastavio listu od 11 potencijalnih pobjednika za 2015. godinu.

Lista je sastavljena isključivo na osnovu toga koji su igrači obilježili prvi dio sezone 2014/15. u najjačim ligama na planeti.

Nagradno pitanje - može li neko da sruši dominaciju Mesija i Ronalda, koja traje punih sedam godina, od 2008! Tada je Portugalac dobio prvu Zlatnu loptu, Argentinac je potom zaređao četiri, a Ronaldo dodao još dvije.

Živimo u eri Mesija i Ronalda, ali na svijetu ima još mnogo vrsnih fudbalera. Da li će se era dva fudbalska "gladijatora" završiti u 2015. godini?

Eden Azar: Lider je Čelzija, Azar se nameće kao buduća Zlatna lopta. Ako nastavi da predvodi Čelzi do titule u Premijer ligi i velikih stvari u Ligi šampiona, mogao bi da postane prvi Belgijanac koji je osvojio ovu nagradu.

Lionel Mesi: Prirodni kandidat, rekorder po broju osvojenih Zlatnih lopti. Leo je imao odličnih perioda i prošle godine, a ove može da dođe do uspjeha i na Kupu Amerike. Ipak, ako želi da smijeni Ronalda s trona, Argentinac mora da uradi više s Barselonom.

Manuel Nojer: Bajern i dalje dominira u Njemačkoj, ali ako ne zasija u Evropi Nojeru će biti teško da postane prvi golman poslije Lava Jašina koji je osvojio ovu nagradu.

Nejmar: U Brazilu je već lider, pokušaće da osvoji Kup Amerike. Takođe, postao je i ključni igrač Barse.

Pol Pogba: Jedan od najvećih talenata na planeti itekako ima šansi za ovu nagradu. Već je veoma bitan u veznom redu Juventusa, igraće nokaut fazu Lige šampiona, gdje može dodatno da se dokaže.

Arjen Roben: Mnogi smatraju da je nepravedno izostavljen iz TOP 3 2014. Ali, ako ostane i dalje tako važan za Bajern i Pepa Gvardiolu, ove godine ima veliku šansu. Liga šampiona je za njega ključno takmičenje kada je Zlatna lopta u pitanju.

Hames Rodriges: Kao i svaki igrač Reala, i on je sigurno u sjenci Ronalda, što mu umanjuje šanse. Ipak, čeka ga Kopa Amerika i tu priliku mora da iskoristi.

Kristijano Ronaldo: Portugalac juri treću uzastopnu, a četvrtu ukupno Zlatnu loptu. Primera i Liga šampiona su ključ ako želi da zadrži krunu.

Aleksis Sančes: Ima sezonu koja obećava. Ako uradi nešto veliko s Arsenalom, kao i sa Čileom na Kupu Amerike, bio bi ozbiljan kandidat.

Jaja Ture: Pošto je osvojio četiri titule najboljeg u Africi, sada sigurno želi da napravi korak više. Imao je težak start sezone, ali igra sve bolje i ako osvoji Kup afričkih nacija, ovaj 31-godišnjak će možda ugrabiti posljednju šansu da dođe do Zlatne lopte.

Bonus video: