Živanović oduševio na turniru u Italiji

147 pregleda 1 komentar(a)
Lazar Živanović, Foto: Privatna arhiva
Lazar Živanović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.01.2015. 16:08h

Talentovani golman Mladosti, 13-godišnji Lazar Živanović, oduševio je na turniru mlađih kategorija u italijanskom gradu Tarantu, gdje je čuvao mrežu istoimenog kluba.

Sa Živanovićem na golu, pioniri Taranta su impresivnim rezultatima redom rušili velika imena italijanskog fudbala - Lacio je pobijeđen sa 4:0, Askoli sa 2:0 i Kijeti sa 4:1, da bi u nokaut fazi nadigran Lacio sa 4:0, te veliki Juventus (3:0) u finalnom meču.

Sve same pobjede Taranta, gol-razlika 14:1, uz napomenu da Živanović nije branio u drugom poluvremenu protiv Kjeta, kada je domaći tim primio jedini gol.

A kada golman pobjedničke ekipe u pet mečeva ne primi niti jedan gol, onda je logično i priznanje za najboljeg igrača turnira, koje je Živanoviću uručio Dino Kočia, nekadašnji golman, sada jedan od rukovodilaca turnira "San Benedeto del Tronto".

"Hvala Vesni Bojanić, menadžerki koja je zaslužna za moj odlazak na turnir. Hvala i trenerima iz Mladosti Dušku Globareviću i Saši Živaljeviću, uz koje stasavam iz dana u dan. Bilo je ovo veliko iskustvo za mene i veliki podstrek", kazao je Lazar.

Iako je tek na početku fudbalskog puta, Živanović je već prošao dosta - počeo je u "Fudbalinu" kod Igora Lukovca, nekadašnjeg fudbalera Budućnosti, zatim je stasavao u "Fortuni" kod Đoka Čolića, a sve to praćeno individualnim radom sa Škurtom Radovićem, nekada sjajnim golmanom. Sve ga je to preporučilo mlađim kategorijama Mladosti.

Lazar će uskoro vjerovatno opet posjetiti Italiju, jer sjajne partije i nagrada za najboljeg golmana turnira nisu promakli skautima velikih klubova. Živanović je zato već dobio poziv da na ljeto posjeti kamp Lacija, Rome, Juventusa. Kjeva...

Bonus video: