Crna Gora želi plasman u narednu rundu

"Kipar je 20 godina prisutan na najvećoj sceni, a futsal na Ostrvu je u ekspanziji. Vjerujem, ipak, da ćemo prebroditi te dvije prepreke, a onda sa Fincima odlučivati o prvom mjestu", kaže selektor Sveto Ljesar
51 pregleda 2 komentar(a)
Futsal reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Futsal reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.01.2015. 16:22h

U Podgorici će se od sjutra do subote igrati sjajan turnir u futsalu - prva runda kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Rivali našoj reprezentaciji su Kipar, Vels i Finska.

Futsal reprezentacija Crne Gore prvi put će igrati zvanične mečeve na domaćem terenu, a samim tim ambicije su velike - plasman u drugu rundu.

Samo, međutim, pobjednik grupe ima obezbijeđen prolaz dalje, a pridružiće im se samo jedna od šest drugoplasiranih selekcija iz svih grupa.

"Samim tim što smo domaćini, naš cilj je da prođemo dalje. Neće biti lako, imamo ozbiljne rivale, iako se možda misli da su Kipar i Vels klasični autsajderi", kaže Sveto Ljesar, selektor futsal reprezentacije Crne Gore.

Prema prognozama i rang-listama, Crna Gora i Finska trebalo bi da odlučuju o pobjedniku turnira, što znači da u prve dvije utakmice, sjutra sa Kiprom, i u četvrtak sa Velsom, greške ne smije da bude...

"Kipar je 20 godina prisutan na najvećoj sceni, a futsal na Ostrvu je u ekspanziji. Vjerujem, ipak, da ćemo prebroditi te dvije prepreke, a onda sa Fincima odlučivati o prvom mjestu", kaže Ljesar.

"Imamo veliku želju da se u lijepom svijetlu predstavimo našoj publici i da promovišemo futsal i našu državu. Nadam se da ćemo u prva dva meča opravdati ulogu favorita, a onda sa Finskom dati sve od sebe da odemo dalje", rekao je Nikola Perović, kapiten futsal reprezentacije Crne Gore.

Finska je, tvrde u taboru naše selekcije, izuzetno ozbiljna selekcija, čiji su predstavnici nedavno boravili u Tivtu i uživo gledali kako Crna Gora igra protiv Engleske, dva prijateljska meča.

"Neka Finci budu favoriti. Oni su, uostalom, i bolje plasirani na rang-listi od nas. Mi smo sa njima igrali dva puta – prije dvije godine izgubili smo 3:1, a prošle godine 2:1, što znači da možemo da igramo sa njima. Sada smo domaćini i vjerujem u pozitivan ishod", kazao je Ljesar.

Crna Gora otvara turnir sjutra u 21 i 15 utakmicom sa Kiprom, u četvrtak u istom terminu je meč sa Velsom, dok je u subotu od 18 i 30 duel sa Finskom. Ulaz u Sportski centar Morača je besplatan.

Bonus video: