Ivanović, Matić, Modrić i Ibrahimović u idealnom timu crnogorskih fudbalera

0 komentar(a)
SPFCG, Foto: FIFPRO
SPFCG, Foto: FIFPRO
Ažurirano: 13.01.2015. 13:44h

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) i Sindikat profesionalnih fudbalera (FIFPro) izabrali su juče idealni svjetski tim u 2014. godini na osnovu glasova preko 23 hiljade fudbalera iz 58 zemalja svijeta.

U najširoj anketi koju je moguće sprovesti tako je odlučeno da najbolji svjetski tim u 2014. godini čine golman Nojer, defanzivci Lam, David Luiz, Serhio Ramos i Tijago Silva, vezisti Kros, Di Marija i Inijesta, te napadači Roben, Mesi i Ronaldo.

Četvrtu godinu zaredom, najbolji svjetski tim birali su i crnogorski fudbaleri. U anketi koju je sproveo Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG) glasalo je čak 276 igrača iz Crne Gore, i to iz svih 12 prvoligaških klubova, te nekoliko timova iz Druge lige.

Kako su glasali naši fudbaleri?

Idealni svjetski tim sastavljen od glasova crnogorski igrača razlikuje se od najboljeg svjetskog tima u četiri fudbalera. Crnogorci su vjerovali igračima iz bivše Jugoslavije, pa je umjesto Davida Luiza mjesto u odbrani zauzeo Srbin Branislav Ivanović iz Čelzija, umjesto Tonija Krosa poziciju u veznom redu zauzeo je još jedan Srbin iz redova "plavaca", Nemanja Matić, dok je poziciju Anhela di Marije, po glasovima Crnogoraca, zauzeo Hrvat iz Reala Luka Modrić.

Izgrači iz domaćeg šampiona su, takođe, više su vjerovali Šveđaninu bosanskih korijena Zlatanu Ibrahimoviću nego Arjenu Robenu u napadu.

Idealni svjetski tim na osnovu glasova crnogorskih fudbalera tako sačinjavaju: Manuel Nojer - Fillip Lam, Tijago Silva, Serhi Ramos, Branislav Ivanović - Nemanja Matić, Luka Modrić, Andres Inijesta - Leo Mesi, Kristijano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović.

Bonus video: