Radojičić: Bićemo spremniji u drugom dijelu sezone

1 komentar(a)
FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.01.2015. 17:28h

Budućnost je danas počela pripreme za još jednu neizvjesnu sezonu. Tim koji je ostao bez najboljeg strijelca i koji još nije doveo zamjenu ima ambicije da se umiješa u borbu za titulu, iako ima osam bodova manje od Rudara, a čeiri od Sutjeske i Mladosti.

Radojičić, i pored toga, smatra da njegov tim može da se nosi sa svima, što, kako kaže, pokazuju upravo dvije utakmice sa Sutjeskom i Rudarom, u kojima je njegov tim, kako ističe, oštećen...

"Sutjeska nas je postigla pobjedonosni gol rukom, a Rudar iz nepostojećeg penala. Još me nije prošla ljutnja zbog načina na koji smo izgubili te utakmice, jer bi drugačiji ishod znači i drugačiji pogled na tabelu", ističe Radojičić, priznavši, ipak, da je njegov tim "glavni krivac zbog zaostatka".

"Kada smo bili poravnati sa tri jaka rivala, kiksali smo protiv Bokelja, a posebno protiv Grblja i nismo uspjeli da zadržimo korak".

Radojičić je svjestan da je zaostatak za vodećim Rudarom veliki, ali ne zato što je njegov tim klasično podbacio u prvom dijelu prvenstva.

"Osvojili smo 33 boda, što je dobar učinak. Prošle sezone jesenji šampion je imao 32, a pretprošle 35 bodova. Ali, Rudar je zaista bio odličan i na terenu, i kao klub, stabilan, sa dobrim timom i organizacijom. Vidjećemo, ima dosta da se igra. Pokušaćemo da nadoknadimo zaostatak, u svaku utakmicu ući ćemo sa ciljem da pobijedimo, pa ćemo vidjeti dokle će nas to dovesti".

Radojičiću je zasada najvažnije da sa igračima u pripremnom periodu odradi ono što želi, s obzirom na to da je ekipu preuzeo sedam dana pred početak sezone.

"Budite sigurni da će Budućnost biti spremna, spremnija nego u prvom dijelu sezone. A kada je Budućnost spremna sigurno će igrati bolje. Pauza je bila duga, nikome ne prija. Igrači su, međutim, imali program rada, a imali su samo deset dana klasičnog odmora. Nadam se da su ispoštovali obaveze, bolje im je da jesu, jer ih čekaju paklene pripreme. Nisam bio sa ekipom tokom ljeta, sada željno čekam da radimo zajedno od prvog dana, a njihova želja da se spreme i nametnu mora da bude još veća od moje".

Budućnost će u proljeće ući bez prvog strijelca Admira Adrovića, a trenutno nema nagovještaja o tome ko će ga zamijeniti.

"Trebalo bi sa pojačamo na pozicijama bočnih napadača. Pokušaćemo da riješimo to što prije da bismo mogli da se uigravamo", dodao je Radojičić.

Budućnost će prvi dio priprema obaviti u Podgorici, a od 1. februara seli ili u Ulcinj ili u Međugorje.

Bonus video: