„Rudari” počeli pripreme

Novo lice je Uroš Đuranović, potencijalni mladi reprezentativac i doskorašnji član Iskre iz Danilovgrada, a od sjutra će tu biti i povratnik Stevan Reljić.
0 komentar(a)
Fudbaleri Rudara, Foto: Saša Bezarević
Fudbaleri Rudara, Foto: Saša Bezarević
Ažurirano: 12.01.2015. 15:09h

Zimska pauza je završena i za fudbalere jesenjeg šampiona. Motori su upaljeni, nekoliko dana će, dok se igrači ne priviknu na obaveze i urade ljekarske preglede, raditi „na leru”, ali će onda početi „turiranje” i postepeno povećavanje brzine.

A sve sa jednim, jedinim ciljem - da Rudar i krajem maja bude gdje je sada, na vrhu tabele, i da se onoj jednoj konačno pridoda i druga titula državnog šampiona.

Prozivku je, u odsustvu šefa stručnog štaba Mirka Marića, (na seminaru za Pro licencu) obavio njegov pomoćnik Vuko Bogavac, a o planu rada u narednih četrdesetak dana govorio je nekadašnji igrač i kapiten Rudara Veselin Bojić, koji je time ozvaničio start na novoj funkciji u pljevaljskom proligašu - sportskog direktora.

„Rudar je najtrofejniji klub u Crnoj Gori, trenutno je lider na tabeli i sigurno će svi rivali željeti da ga skinu sa te pozicije. Zato sa radom, i to žestokim, krećemo na vrijeme kako bi potpuno spremni dočekali sva predstojeća iskušenja”.

„Neće biti lako ostati na čelu tabele, ali ja sam optimista, jer znam da imamo i igrače i trenere i Upravu, kadre da realizuju sve ono što smo planirali”.

„Dakle, opuštanja nema. Od prvog dana ozbiljno i odgovorno do konačnog cilja - povratka šampioskog pehara pod Golubinju”, kaže Bojić.

I kapiten Neđeljko Vlahović vjeruje da se do titule može, ali da se prije svega profesionalno mora odraditi „punjenje baterija”, dio priprema koji igrači najmanje vole.

„Već smo navikli na teške početke i dobro znamo šta nas čeka. Najvažnije je da smo spremili glave za sva iskušenja i obaveze, a i kasnije će sve biiti lakše kada dođu utakmice”.

„Jednostavno, znamo šta je naš posao i zadatak i tome je sve podređeno. Ne dolazi se svaki dan u ovako lijepu priliku za osvajanje šampionske titule. Siguran sam da ćemo je iskoristiti”, kaže jedan od najboljih crnogorskih fudbalera.

Do 1. februara „rudari” će trenirati u Pljevljima, a onda otići u staru zimsku bazu, Budvu, gdje će ostati najmanje 15 dana.

Na spisku dostavljenom novinarima su imena 27 igrača, uglavnom starosjedelaca. Novo lice je mladi Uroš Đuranović, potencijalni mladi reprezentativac i doskorašnji član Iskre iz Danilovgrada, a od danas će tu biti i povratnik Stevan Reljić.

Iz jesenjeg sastava nedostaju Atanasov, Dubljević i Delibašić sa kojima je u međuremenu raskinuta saradnja. Odlazaka i dolazaka će, vjerovatno, biti još, jer interesovanja ima u oba smjera, ali će ipak sve diktirati razvoj finansijske situacije.

U svakom slučaju, menadžeri se najviše interesuju za Japanca Kata, dok bi u Rudaru najradije vidjeli jednog klasnog napadača.

Stručni štab Rudara na proljeće će moći da računa na: Radanovića, Jelovca, Mršovića, Jovovića, Vlahovića, Ivana i Igora Ivanovića, Tomaševića, Nestorovića, Đurića, Mijuškovića, Damjanovića, Gordića, Bulajića, Vukovića, Golubovića, Bambura, Talovića, Kata, Nomu, Brnovića, Gačevića, Mrdaka, Sekulića, Hrastovinu, Čolovića i Đuranovića.

Bonus video: