KRENULA I MLADOST

Nedović: Rivali u prednosti samo zbog tradicije

"Rivali su u prednosti zbog tradicije osvajanja trofeja, ali teren je jedino mjerilo i tako ćemo se ponašati u nastavku sezone", kaže trener Aleksandar Nedović
0 komentar(a)
Mladost, Foto: Luka Zeković
Mladost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.01.2015. 14:47h

"Rudar i Sutjeska su u prednosti u odnosu na nas samo zbog tradicije", izjavio je trener Mladosti Alekdandar Nedović uoči prvog treninga u 2015. godini.

Iza Podgoričana je najbolja polusezona u nezavisnoj Crnoj Gori - dioba drugog mjesta na tabeli sa Sutjeskom (vodeći Rudar ima četiri boda više) i plasman u polufinale Kupa najavljuju da bi "crveni đavoli" na proljeće mogli čak i do trofeja...

"Rivali su u prednosti zbog tradicije osvajanja pehara, ali teren je jedino mjerilo i tako ćemo se ponašati u nastavku sezone", dodaje 36-godišnji trener.

Mladost je sačuvala okosnicu tima - otišli su standardni Igor Radusinović, povremeno ili manje povremeno standardni Ivan Knežević i Vladimir Savićević, te Darko Karadžić i Koča Krstović.

"Ostalo je devet ili deset prvotimaca, što znači da je okosnica tima i dalje tu. Nećemo juriti spektakularnim pojačanjem. Ako se pojavi igrači koji može da poveća kvalitet bićemo spremni i na tu varijantu, ali moj cilj je da u dogovoru sa upravom dovedemo tri ili četiri mlada igrača sa kojima bi napravili spoj mladosti i iskustva, a od naredne sezone i formirali modernu ekipu. Vidjećemo, nije lako dovesti igrača u zimskom prelaznom roku", kaže Nedović.

Sa pojačanjima ili bez njih (za sada se pominje Obradović iz Grblja), cilj je još više podići nivo igre u odnosu na prvu polusezonu.

"Moj način razmišljanja u sportu, i u životu uopšte, je takav da se uvijek ide na pobjedu, u svakom meču. Utakmica naravno uvijek donese neke stvari koje ne mogu da se predvide, pa se tek na kraju gleda jeste li zadovoljni ili ne. Naš princip ostaje isti: pobjeda, pobjeda i samo pobjeda", kazao je Nedović.

Sa fudbalerima Mladosti je i Ivan Vuković, nekadašnji član Budućnosti i vodeći golgeter lige, ali on će trenirati na Starom aerodromu samo do pronalaska novog angažmana.

Podgoričani će raditi kod kuće do 1. februara, kada se sele u Ulcinj...