Rudar, Budućnost i Mladost sjutra počinju sa treninzima, Sutjeska kreće u četvrtak

Sjutra startuje i pojačani Petrovac, koji je dogovorio dolazak Ivana Kneževića iz Mladosti, a blizu je i Vladimir Savićević
1 komentar(a)
Rudar - Sutjeska, Foto: Saša Bezarević
Rudar - Sutjeska, Foto: Saša Bezarević
Ažurirano: 11.01.2015. 17:40h

Završena je zimska pauza, crnogorski prvoligaši kreću sa pripremama.

Prvi trening u 2015. godini sjutra će odraditi tri od četiri prvoplasirana tima na tabeli - lider Rudar, trećeplasirana Mladosti i četvroplasirana Budućnost. Okupiće se i fudbaleri Sutjeske, ali samo da odrade obavezne ljekarske preglede. Trener Mile Tomić prvi trening zakazao je za četvrtak.

Vodeći timovi domaćeg prvoligaškog karavana kreću u pripreme uglavnom sa istim timovima sa kojima su završili jesenji dio. Prelazni rok, uostalom, u Crnoj Gori počinje tek 24. januara, a završiće se 20. februara - četiri dana prije starta drugog dijela sezone.

Klubovi su, naravno, i prije zvaničnog početka mogli da dogovore dolaske: Rudar je tako vratio lijevog beka Stevana Reljića i sve sredio oko dovođenja doskorašnjeg napadača Iskre (lidera Druge lige). Nikole Đuričkovića. Odlazaka za sada nema, a treneru Mirku Mariću najbitnije je da sačuva Japanca Nomu, jednog od najznačajnijih fudbalera iz prvog dijela sezone, za kojeg postoje najave da bi mogao u inostranstvo.

Sutjeska, za sada, nije ni dovodila ni prodavala. Od dolaska nekadašnjih reprezentativaca Crne Gore Andrije Delibašića i Mitra Novakovića vjerovatno neće biti ništa, a do 20. februara znaće se status zvanično najboljeg fubalera domaće lige u 2014. godini, Vladimira Jovovića. Brzonogi vezista je sjajnim partijama u prvom dijelu sezone zaslužio dres reprezentacije Crne Gore, samim tim i skrenuo pažnju klubova iz inostranstva.

Mladost je ostala bez napadača Ivana Kneževića, koji će se danas pojaviti na prvom treningu Petrovca u 2015. godini. Na Starom aerodromu više neće igrati ni Vladimir Savićević, koji je sve bliži da opet postane Kneževićev saigrač, odnosno da i on zaduži opremu Petrovca.

Umjesto njih, Mladost je blizu dogovora sa Obradovićem iz Grblja.

Budućnost je ostala bez glavnog napadača Admira Adrovića, koji je otišao u Bahrein. Kako Podgoričani trenutno stoje sa finansijama, teško da će dovesti pravu zamjenu, ali dugo je do 20. februara.

Petoplasirani Lovćen, sa novim-starim trenerom Radovanom Kavajom, pripreme će početi u četvrtak, a do kraja sedmice u pogonu će biti svih 12 provoligaša...

Bonus video: