Sautempton nakon 27 godina osvojio "Old traford"

Arsenal bez problema protiv Stouka, dva gola Aleksisa Sančesa
0 komentar(a)
Sautempton, Foto: Beta-AP
Sautempton, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 11.01.2015. 18:10h

Fudbaleri Sautemptona šokirali su Mančester junajted i slavili na "Old trafordu" prvi put poslije 27 godina - zavšilo se 1:0, golom Srbina Dušana Tadića. U duelu holandskih trenera, Luja van Gala i Ronalda Kumana, slavio je mlađi...

"Sveci" su trijumfom prestigli Junajted na tabeli i sada oni drže 3. poziciju.

Nakon nezanimljivog prvog poluvremena gosti su u nastavku napravili pritisak i poveli u 69. minutu - poslije fenomenalne akcije Gracijano Pele je pogodio stativu, na loptu je natrčao Tadić i plasirao je u mrežu. Bivši fudbaler Tventea je samo šest minuta ranije ušao u igru...

Uslijedio je veliki pritisak "đavola" i tri velike šanse Huana Mate, ali je lopta svaki put otišla pored gola. I ne samo to - Junajted za 90 minuta nije imao šut u okvir, što se odavno nije desilo.

"Mislim da smo imali bolje šanse i da smo bili bliži, ali to je fudbal. Sautempton nas je kaznio, moramo da se okrenemo narednom meču".

Gosti su bili u euforiji...

"Ne dešava se svaki dan da pobijedite na 'Old trafordu', zato je ovo veliki trijumf. Ojačali smo mentalno, to je bio ključ naše pobjede", kazao je defanzivac Sautemptona, Portugalac Žoze Fonte.

I trener Ronald Kuman je sijao od zadovoljstva:

"Mata je imao dvije velike šanse, ali mislim da smo zaslužili sreću. Ovakav meč ne može da se dobije samo zahvaljujući sreći - treba vam kvalite, iskustvo, zrelost, a mi smo sve to imali", kazao je Holanđanin.

Za ekipu Luja van Gala, ovaj poraz vjerovatno definitivno znači i oproštaj od šampionskih ambicija. Teoretski ne, jer Čelzi ima 12 bodova više, ali je teško vjerovati da Runi i društvo mogu da preteknu tri tima na tabeli.

Arsenal je ranije danas slavio protiv Stouka sa 3:0 i stigao do treće pobjede u posljednje četiri utakmice u Premijer ligi.

"Tobdžije“ su za 27 minuta stekle dva gola viška.

Prvo je štoper Loran Košilni matirao Asmira Begovića nakon ubačene lopte od strane Aleksisa Sančeza.

Nedugo zatim, u listru strijelaca se upisao i Čileanac.

Dobio je loptu od Tomaša Rosickog, ušao je u kazneni prostoru gostiju i Begović je opet morao da vadi loptu iz mreže.

Na startu drugog poluvremena opet je Sančez bio u centru pažnju, iz slobodnog udarca je postigao drugi gol na meču.

Sastav Arsena Vengera je još nekoliko puta mogao da pogodi mrežu Stouka.

Rezultati:

Arsenal - Stouk 3:0 (2:0)

(Košilni 6, Sančez 33, 49)

Mančester junajted - Sautempton 0:1 (0:0)

Tadić 69.

Bonus video: