Čelzi rutinski do bodova, Sitiju samo remi

0 komentar(a)
Čelzi, Foto: Beta/AP
Čelzi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.01.2015. 19:35h

Čelzi je rutinski savladao Njukasl 2:0, dok je Mančester siti na gostovanju Evertonu osvojio samo bod (1:1), pa šampion sada zaostaje dva boda za "plavcima".

Tim Žozea Murinja nije briljirao, posebno je podbacio u prvom poluvremenu, ali je bio dovoljno dobar da upiše 15. pobjedu ove sezone i odbrani vođstvo na tabeli.

Odluka na Stamford Bridžu, pala je 15 minuta poslije odmora, kada je mrežu zatresao najbolji strijelac lige Dijego Kosta za konačnih 2:0. Prije toga, domaće je u vođstvo doveo Oskar.

Mančester siti je zaustavljen u Liverpulu, gdje mi je domaći Everton neplanirano otkinuo dva boda (1:1), tako da kao drugoplalsirani na tabeli sada zaostaje dva koraka za liderom Čelzijem.

Ekipu Manuela Pelegrinija do prednosti je doveo Fernandinjo u 74. minutu, a izjednačenje "karamelama" donio je Stiven Nejsmit u 78.

"U prvom poluvremenu smo imali izgledne prilike. U drugom se Everton popravio, imao prilike za remi i to je iskoristio. Ako na početku kažete da idete na remi protiv Evertona u gostima, to možda i nije toliko loše", rekao je Pelegrini.

"Važno je dati gol u prvih 25 minuta, jer kada to uradite, utakmica je drugačija. Mi to nismo uspjeli, Everton je bio dobar u drugom poluvremenu, pa je u posljednjih 35 minuta utakmica bila neizvjesna. Imali smo mnogo šansi, ali nam je nedostajao završni pas", dodao je Pelegrini.

Prvijenac u prvenstvu srpskog napadača Lazara Markovića bio je dovoljan Liverpulu da u gostima savlada Sanderlend 1:0.

Jedini gol na meču Marković je postigao u 9. minutu, kada je na asistenciju Fabija Borinija, kroz noge savladao golmana Sanderlenda Kostila Pantilimona.

Marković je mogao još jednom da se upiše u listu strijelaca, ali je u 30. minutu iz trka pogodio prečku golmana Pantilimona.

Liverpul je tokom ijcelog meča napadao, imao je nekoliko prilika da uveća prednost, ali je timu nedostajalo sreće u završnici.

Sanderlend je utakmicu završio da desetoricom igrača na terenu, pošto je Lijam Bridkat dobio crveni karton u 49. minutu.

Liverpul je ovim trijumfom "izbio" na osmo mjesto sa 32 boda, dok je Sanderlend 14. sa 20.

Dragocjene bodove u borbi za opstanak osvojili su Lester pobjedom nad Aston Vilom (1:0) i Barnli, koji je nadigrao Kvins Park Rendžers (2:1).

U posljednjem meču dana, Kristal Palas je kod kuće bio bolji od Totenhema sa 2:1, pa je uspješan debi na klupi imao novi trener Alen Parđu.

Poveo je Totenhem početkom drugog poluvremena, domaćin je izjednačio golom iz penala, a pogodak za slavlje postigao je Pančon desetak minuta prije kraja.

Kristal Palas je ovom pobjedom pobegao iz opasne zone, dok je Totenhem zastao u borbi za treću poziciju i direktan plasman u Ligu šampiona.

Rezultati

Sanderlend - Liverpul 0:1 (Marković 9)

Barnli - Kvins Park Rendžers 2:1 (Arfild 12, Ings 37 - Ostin 33. penal)

Čelzi - Njukasl 2:0 (Oskar 43, Kosta 59)

Everton - Mančester siti 1:1 (Nejsmit 78 - Fernandinjo 74)

Lester - Aston Vila 1:0 (Končeski 45+1)

Svonsi - Vesthem 1:1 (Nobl 74. autogol - Kerol 43)

Vest Bromvič Albion - Hal 1:0 (Beraino 78)

Kristal Palas - Totenhem 2:1 (Gejl 69. penal, Pančon 80 - Kejn 49)

Sjutra

Arsenal - Stouk (14.30)

Mančester junajted - Sautempton (17)

Tabela: Čelzi 49 bodova, Mančester siti 47, Mančester junajted 37, Sautempton 36, Totenhem 34, Arsenal i Vesthem po 33, Liverpul 32, itd.

Bonus video: