Međunarodni sud za arbitražu u sportu primio žalbe Srbije i Albanije

0 komentar(a)
Srbija-Albanija, Foto: Reuters
Srbija-Albanija, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.01.2015. 23:04h

Međunarodni sud za arbitražu u sportu (CAS) potvrdio je danas da je primio žalbe Fudbalskih saveza Srbije i Albanije na odluku Evropske fudbalske unije (UEFA) da ih kazni zbog incidenata na meču u Beogradu 14. oktobra, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Albanija i Srbija traže da se ponište odluke Uefe... Ili da se smanje nametnute kazne", navodi se u saopštenju.

CAS je istovremeno saopštio da nije određen datum razmatranja žalbi dva nacionalna saveza.

Meč u Beogradu, koji se igrao 14. oktobra prošle godine, prekinut je pred kraj prvog poluvremena pri rezultatu 0:0, kada se iznad stadiona pojavio dron sa zastavom takozvane Velike Albanije, nakon čega su uslijedili incidenti, kada je grupa navijača Srbije utrčala na teren.

Evropska fudbalska unija (Uefa) registrovala je utakmicu službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, ali joj je oduzela tri boda i odredila da odigra dvije utakmice bez publike u kvalifikacijama i kaznila Savez novčano 100.000 eura. Fudbalski savez Albanije kažnjen je sa 100.000 eura.

Oba Saveza žalila su se na te kazne, ali je Uefa odbila njihove žalbe, pa su se žalili CAS-u.

Srbija je pred praznim tribinama izgubila od Danske sa 1:3, a narednu utakmicu pred praznim tribinama odigraće protiv Jermenije, 4. septembra.

Albanija će u oktobru biti domaćin Srbiji, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Na tabeli grupe I kvalifikacija Srbija trenutno ima samo jedan bod, a narednu utakmicu igra 29. marta u Lisabonu protiv Portugala.

Bonus video: