Mesi neće primiti Zlatnu loptu 12. januara

5 komentar(a)
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.01.2015. 12:05h

Svečanost dodjele nagrada najboljima u izboru Fife 12. januara u Cirihu proći će bez predstavnika Barselone. Iako je među trojicom kandidata i napadač Barse i argentinske selekcije Lionel Mesi, on neće biti na dodjeli priznanja sve i da dobije Zlatnu loptu u konkurenciji Kristijana Ronalda i Manuela Nojera.

"Prekinuli smo sve kontakte i odnose sa Fifom i ponovo će biti uspostavljeni tek nakon ukidanja zabrane učešća Barselone u ovom i narednom prelaznom roku", naglasio je Džordi Bartomeu, predsjednik Barselone.

"Ne, naših predstavnika neće biti u Cirihu na dodjeli nagrada,ukoliko Fifa ne ukine nepravednu suspenziju našem klubu, a nezadovoljstvo ćemo iskzati i u pismu predsjedniku Fife Sepu Blateru. Bilo kako bilo, Barselona neće mijenjati ništa u radu sa svojom akademijom", naglasio je Bartomeu.

Barselona je kažnjena u aprilu prošle godine zabranom učešća u dva prelazna roka, ali nakon razmatranja i odbijanja dvije žalbe katalonskom klubu, sankcije počinju od ovog prelazbog roka. Kazna je Barsi izrečena zbog kršenja propisa u angažovanju stranac mlađih od 18 godina u periodu od 2009. do 2013. godine. Barselona u ratu sa Fifa nije sama, pošto je Priemra stala iza interesa jednog od svojih najboljih klubova.

Bonus video: