Atletikovo srce opet veće od Realove klase

"Kolćonerosi" slavili sa 2:0 u velikom gradskom derbiju
5 komentar(a)
Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.01.2015. 22:12h

Da li se to osvajaču drma kruna na glavi u Kupu kralja?

Atletiko je izgleda spreman da Realu napravi pakao, baš kao i prošle godine - „kolćonerosi” su nadigrali velikog rivala po dobro poznatom receptu agresivnosti, pobijedili sa 2:0 kod kuće u prvom meču osmine finala i čini se napravili veliki korak ka četvrtfinalu.

Fernando Tores je odigrao prve minute po povratku u Atletiko (nije ostavio poseban utisak), Dijego Simeone je riješio da odmori praktično pola tima (Marija Mandžukića, Huanfrana, Migela Moju, Ardu Turana, Kokea, Tijaga, Giljerma Sikeiru...), ali igrači Atletika imaju takav motiv kada igraju gradski derbi da Realu ne žele da ostave ni centimetar prostora na terenu

"Ovaj rezultat nam daje mnoge opcije pred revanš, ali ništa nije gotovo. Veoma sam srećan zbog ove pobjede", rekao je povratnik Tores.

Nakon prvog poluvremena u kojem su oba tima imala poluprilike (opravdano poništen gol Gareta Bejla zbog ofsajda), Atletiko je u vođstvo lansirala glupost Serhija Ramosa, koji je faulirao za penal Raula Garsiju, a ovaj matirao Kejlora Navasa u 58. minutu.

Kako je vrijeme odmicalo (u međuvremenu je ušao i Kristijano Ronaldo, kao i Mandžukić, Koke i Arda na drugoj strani) „merengesi” su bili sve manje opasni, a Atletiko sve sigurniji u sebe, pa je dočekao još jedan prekid i preko štopera Hose Marije Himenesa stigao do velike prednosti pred revanš na „Bernabeuu” narednog četvrtka...

Ovo je treći poraz Reala u nizu, nakon onog u pripremnom meču s Milanom i u Primeri s Valensijom.

"Kriza? To je pregruba riječ, jer ne bih rekao da igramo loše. Čak smo do penala kontrolisali stvari. Ovaj dvomeč nije gotov", kazao je Karlo Anćeloti.

Bonus video: