Četiri meča kazne za Stefana Savića

Istu kaznu kao Savić zaradio je igrač Intera Žuan Žezus zbog udaranja Đorđa Kjelinija
1 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Reuters
Stefan Savić, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.01.2015. 15:39h

Crveni karton koji je zaradio u finišu jučerašnjeg meča s Parmom skupo je koštao Stefana Savića - Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije (FIGC) suspendovala ga je na tri utakmice, a pauziraće ukupno četiri, jer jednu sa sobom vuče isključenje u okršaju na "Tardiniju".

Savić je pet minuta prije kraja (Parma slavila sa 1:0) laktom bez lopte udario Antonija Kasana i dobio drugi žuti karton, a danas je kažnjen na osnovu video snimka.

To znači da će jedan od najpouzdanijih igrača u timu Vinćenca Montele propustiti duele sa Palermom, Kjevom i Romom u Seriji A, kao i onaj sa Atalantom u Kupu Italije.

Bivši fudbaler Mančester sitija je ove sezone odigrao svih 17 utakmica u Seriji A. Koliko god da je Montela mijenjao sistem igre (odbrana je nekada bila s trojicom u liniji, kasnije s četvoricom) Savić je bio nezamjenjiv šraf u sastavu "viole", ali sada će morati da se traže alternative, jer za meč koji se igra za vikend neće moći da računa ni na Gonsala Rodrigesa (takođe isključen protiv Parme).

Isto kao Savić prošao je i štoper Intera Žuan Žezus, zbog udaranja laktom u lice Đorđa Kjelinija u sinoćnjem meču s Juventusom.

Brazilac nije isključen, sudiji Bantiju je promakao taj detalj, ali je kasnije dobio žuti karton koji ga je automatski suspendovao za naredno kolo.

I on je zbog nekorektnog udaranja protivnika kažnjen tri utakmice...

Inter u sljedećem kolu (kod kuće protiv Đenove) neće moći da računa ni na Matea Kovačića (dobio direktan crveni karton zbog faula nad Štefanom Lihtštajnerom) i Andreu Ranokju.

Bonus video: