Džerard: Produžio bih ugovor da mi je ljetos ponuđen

1 komentar(a)
Stiven Džerard, Foto: Reuters
Stiven Džerard, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.01.2015. 16:14h

Stiven Džerard broji posljednje mjesece kao fudbaler Liverpula, ali engleski mediji i dalje koriste svaki momenat da od kapitena „redsa“ izvuku nekoliko rečenica o njevogom odlasku u LA Galaksi.

Džerardu na ljeto ističe ugovor s klubom u kojem je ponikao, a sada je otkrio da je ljetos očekivao ponudu za nastavak saradnje:

„Da mi je novi ugovor ponuđen tokom priprema za početak sezone prihvatio bih ga. Potpisao bih bez dileme“, rekao je Džerard.

To se, međutim, nije desilo...

„Bio sam upravo završio reprezentativnu karijeru kako bih se skoncentrisao samo na Liverpul. Ali, nema svrhe gledati unazad, period od ljeta do novembra mi je dao dovoljno prostora da razmislim o svemu. Ne krivim nikog i nisam ljut, Liverpul je imao o čemu drugom da brine“, kazao je Stivi Dži i nastavio u jednom dahu:

„Liverpul je prema meni bio nevjerovatan još od kada sam bio osmogodišnjak. Pomogao mi je da ispunim snove, i to nekoliko puta. Sjećanja i iskustvo koje sam stekao ne bih mijenjao“, istakao je Džerard.

A danas je stigla i zvanična potvrda LA Galaksija da Džerard stiže u SAD u julu. Oglasio se trener Brus Arena, bivši selektor "jenkija".

"Ne brinem da li će se takav fudbaler uklopiti u naš sistem. Mi smo atraktivan klub, imamo istoriju i kao stvoreni smo za igrače kalibra kakav je Džerard. On je savršeno pojačanje za nas", istakao je Arena.

Bonus video: