"Marka": Potpuni razlaz Mesija i trenera Luisa Enrikea kome prijeti otkaz

4 komentar(a)
Lionel Mesi, Foto: Beta/AP
Lionel Mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.01.2015. 23:12h

Španska Marka piše da trener Barselone Luis Enrike i napadač Lionel Mesi nijesu u dobrim odnosima, zbog čega, tvrdi list, Argentinac njuče nije trenirao, a ne zbog stomačnih tegoba, kako je naveo katalonski klub.

"Sa današnjim danom Enrike i Mesi su se totalno razišli", piše Marka.

Kako ističe "Marka", Mesi nije prisustvovao jučerašnjem treningu - koji na Novu godinu tradicionalno otvara vrata mališanima da bi vidjeli svoje idole, jer je bio ljut što nije bio starter u nedjelju na Anoeti, kada su Katalonci izgubili od Sosijedada sa 1:0.

"Zvanično opravdanje njegovog izostanka sa treninga bile su stomačne tegobe, ali u to niko nije povjerovao", ocenila je "Marka".

Trener Katalonaca Enrike rekao je da je odmarao Mesija u prvom poluvremenu, iz predostrožnosti, pošto se Argentinac tek vratio sa odmora.

Da li zbog "sukoba" sa Mesijem, ili zaista zbog loših rezultata u posljednje vrijeme, tek Luis Enrike bi mogao bi da dobije otkaz ukoliko tim nastavi da bilježi rezultate ispod očekivanja, prenose španski mediji.

Sportski list "El Mundo Deportivo" navodi da je rukovodstvo Katalonaca nezadovoljno njegovim radom, posebno nakon što klub nije iskoristio kiks Real Madrida u Valensiji (2:1) da pobjedom protiv Sosijedada preuzme lidersku poziciju na tabeli Primere.

Barselona sa utakmicom više i dalje zaostaje bod za "kraljevskim klubom", ali sada "u društvu" sa aktuelnim šampionom Atletikom, koji je dan ranije bio siguran protiv levantea (3:1).

Španski mediji ujedno podsjećaju na "lomove" unutar kluba, otpuštanje sportskog direktora Andonija Zubizarete i odlazak legendarnog kapitena Karlesa Pujola, kao i na "loše relacije" između Enrikea i vodećih zvijezda tima, Lionela Mesija i Nejmara.

"El Mundo Deportivo" tvrdi da rukovodstvo Barselone ultimativno zahtijeva od Enrikea pobjede protiv Elćea 8. januara u Kupu kralja i protiv Atletika Madrid u prvenstvenom derbi susretu 11. januara.

U protivnom, 44. godišnji stručnjak biće otpušten, zaključuje list.

Mesi i dalje najskuplji na svijetu

Lionel Mesi i dalje je najskuplji fudbaler na svijetu, pošto je njegova tržišna vrijednost 220 miliona eura, objavio je danas Centar za istraživanje sporta (CIES).

Na drugom mjestu liste od 100 najskupljih fudbalera, koju objavljuje Centar za istraživanje sporta, nalazi se igrač Real Madrida Kristijano Ronaldo čija je vrijednost 133 miliona eura.

Treći na listi je fudbaler Čelzija Eden Azar (99 miliona eura), četvrti je njegov saigrač Dijego Kosta (84), dok je na petom mjestu fudbaler Juventusa Pol Pogba (72).

Lista Centra za istraživanje sporta:

1. Lionel Mesi (Barselona) - 220 miliona eura

2. Kristijano Ronaldo (Real Madrid) - 133

3. Eden Azar (Čelzi) - 99

4. Dijego Kosta (Čelzi) - 84

5. Pol Pogba (Juventus) - 72

6. Serhio Aguero (Mančester siti) - 65

7. Rahim Sterling (Liverpul) - 63

8. Sesk Fabregas (Čelzi) - 62

9. Aleksis Sančes (Arsenal) - 61

10. Garet Bejl (Real Madrid) - 60

Bonus video: