Ikardi zaustavio Juventus, Roma opet na minus jedan, Sasuolo šokirao Milan

0 komentar(a)
Astori, Roma, Foto: Beta/AP
Astori, Roma, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.01.2015. 22:08h

Roma je ponovo na minus bod od Juventusa, koji protiv Intera, u derbiju kola, nije mogao više od remija (1:1).

Šampion je poveo golom Tevesa nakon nepunih pet minuta igre, a izjednačio je Ikardi u 64.

Inter je utakmicu završio sa destoricom igrača na terenu, pošto je Mateo Kovačić u 86. minutu dobio direktan crveni karton.

Juventus je u prvih 60 minuta bio znatno bolji rival, Inter čak u tom periodu nije uputio nijedan šut u okvir gola, dok su se ređale prilike pred golom golmana Samira Handanovića.

Ipak, Inter je u posljednjih pola sata igre imao nekoliko prilika pred golom Đanluiđija Bufona, a najbolju je propustio Ikardi u 81. minutu, ali je njegov pokušaj sa oko sedam metara završio pored gola.

Roma je u gostima slavila protiv Udinezea 1:0. Jedini strijelac na stadionu Friuli bio je štoper Davide Astori u 17. minutu, ali je njegov gol izazvao mnogo polemike i primjedbi domaćeg tima.

Astori je poslije prekida bio najviši u skoku za 1:0 ali su igrači Udinezea smatrali da lopta nije poslije udarca u prečku prešla gol liniju. Međutim, tv snimci su pokazali da je sudija Guida bio u pravu što je priznao gol.

Domaći su u finišu susreta tražili penal kada je Urbi Emanuelson oborio Ivana Pirisa, ali je sudija procijenio da to nije prekršaj za najstrožu kaznu.

Pomoćni trener Udinezea Dejan Stanković je zbog toga žestoko protestvovao kod sudije i zaradio treći crveni karton u debitanskoj sezoni.

Iznenađenje je priredio Sasuolo koji je u gostima porazio Milan 2:1, pa su "rosoneri" zaustavljeni u nastojanju da se domognu treće pozicije na tabeli koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Tim Pipa Inzagija poveo je već u 9. minutu i činilo se da mu predstoji rutinski posao u nastavku, ali je nepredvidivi Sasuolo još jednom potvrdio da je izuzetno neugodan rival, pogotovo za favorite.

Gosti su u velikom stilu napravili preokret i zasluženo osvojili sva tri boda, pa sada i oni mogu da se umiješaju u borbu za gornji dio tabele.

Napoli je bio siguran u gostima protiv Ćezene, zahvaljujući raspoloženom Iguainu (dva gola), dok je Parma na domaćem terenu nadigrala Fiorentinu (1:0) i konačno osvojila cio plijen, tek drugi u sezoni, koji

Parmi produžava nadu da bi mogla da izbjegne ispadanje iz Serije A.

Fiorentina je pala na devetu poziciju, a zbog dva žuta kartona meč je prije vremena, u 86. minutu, završio Stefan Savić.

Novi trener Kaljarija Đanfranko Zola imao je katastrofalan debi na klupi pošto je njegov tim na Siciliji deklasiran od Palerma (5:0).

Rezultati

Milan - Sasuolo 1:2 (Poli 9 - Sansone 28, Zaza 67)

Kjevo - Torino 0:0

Empoli - Verona 0:0

Đenova - Atalanta 2:2 (Falkue 51. penal, Matri 69 - Zapakosta 37, Morales 49)

Palermo - Kaljari 5:0 (Morganela 6, Munjos 10, Dibala 33. penal, 72, Bareto 85)

Parma - Fiorentina 1:0 (Kosta 11)

Udineze - Roma 0:1 (Astori 17)

Ćezena - Napoli 1:4 (Brienza 75 - Kaljehon 29, Iguain 41, 72, Kapeli (autogol) 64)

Juventus - Inter 1:1 (Teves 5 - Ikardi 64)

Juče

Lacio - Sampdorija 3:0

Tabela: Juventus 40, Roma po 39 bodova, Napoli i Lacio po 30, Đenova i Sampdorija po 27, Milan i Palermo po 25, Fiorentina 24, Sasuolo 23, itd.

Bonus video: