SVE MANJE KRITIKA

VAR ispravio 40 sudijskih grešaka za polusezonu u Bundesligi

"Postoji pozitivan trend u upotrebi VAR-a u odnosu na premijernu sezonu", rekao je predstavnik Njemačkog fudbalskog saveza
135 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Efikasnost inovativnog sistema video tehnologije (VAR) na korekciji spornih sudijskih odluka razlog je što jenjava buka najvećih kritičara u fudbalskim ligama širom Evrope.

Čelnici Bundeslige saopštili su kako je u elitnoj njemačkoj ligi, koja koristi VAR od početka sezone 2017/18., ovaj sistem korigovao čak 40 sudijskih odluka za prethodnu polusezonu.

"Postoji pozitivan trend u upotrebi VAR-a u odnosu na premijernu sezonu", rekao je predstavnik Njemačkog fudbalskog saveza Roni Zimerman.

Iako kritičari često kao argument upotrebi VAR-a iznose "sjeckanje" utakmice, sa iznesenim statističkim podacima teško se mogu takmičiti jer prekid zbog pregleda video snimka traje u prosjeku samo 60 sekundi.

Čelnik VAR projekta u Bundesligi Hoakim Dres naveo je da se održao visok procenat ispravnih korekcija sudijskih odluka u odnosu na sezonu kada je uveden sistem.

"Statistika koja je sprovedena nakon polusezone ukazuje na to da je VAR zaista efikasan i mogu slobodno reći fenomenalan", rekao je Dres.

Preporučujemo za Vas