Rutinske pobjede Čelzija, Arsenala i Junajteda, Milner spasao Siti

Baskijsko-argentinska veza odvela je Mančester junajted u narednu rundu. Uporni Jeovil je u 64. minutu načeo Ander Erera, a u 90. dokrajčio Anhel di Marija
0 komentar(a)
Džejms Milner, Foto: Reuters
Džejms Milner, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.01.2015. 19:38h

Veliku seriju pobjeda iz Premijer lige Mančester siti je prenio i na FA kup, iako je na „Etihadu” protiv Šefild venzdija gubio sve do sredine drugog poluvremena.

Na kraju, „građani” su pobijedili sa 2:1, i to golom Džejmsa Milnera u sudijskoj nadoknadi, koji je 25 minuta prije kraja postigao i pogodak za izjednačenje... Prethodno, Venzdi je vodio od samog starta golom Nuhiua (Austrijanca rođenog u Prištini) i dugo izgledao kao tim koji je spreman da eliminiše šampiona Engleske.

Stevan Jovetić je izašao u 60. minutu, Milner je ubrzo nakon toga izjednačio i najavio furiozan finiš Sitija, a veliku partiju je potvrdio pobjedonosnim golom i to u danu kada je proslavio 29. rođendan.

"Nisam zadovoljan kako smo igrali, ali ovo nam je bila četvrta utakmica u polsjednjih deset dana. Sigurno da smo umorni, a mislim i da je to što je protivnik bio iz slabije lige uticalo na motivaciju. Najvažnije je da smo prošli", rekao je menadžer Sitija Manuel Pelegrini.

I Čelzi je imao problema sa Votfordom u prvom poluvremenu, a koliko je Žoze Murinjo ozbiljno shvatio zadatak u drugom dijelu govori i to da je u nastavku uveo Dijega Kostu i Vilijana.

Ovaj drugi mu je vratio golom već u 58. minutu za 1:0 i od tog trenutka je postalo jasno da gosti, koje s klupe vodi bivši fudbaler Čelzija Slaviša Jokanović, nema šansi. Do kraja su pogodili i Loik Remi i štoper Kurt Zuma za konačnih 3:0.

"U nastavku smo uradili sve ono što nismo u prvom - naša igra je bila puna dinamike, stvorili smo mnogo šansi i zasluženo pobijedili", istakao je Murinjo.

A baskijsko-argentinska veza odvela je Mančester junajted u narednu rundu - uporni Jeovil je u 64. minutu načeo Ander Erera, a u 90. dokrajčio Anhel di Marija.

Prošao je u aktuelni osvajač ovog takmičenja - Arsenal.

Na "Emirejtsu" je savladan Hal (2:0), kojeg je načeo Per Mertezaker u 20. minutu.

Pobjedu je potvrdio Aleksis Sančes 6. pogotkom ove sezone u svim takmičenjima. Samo su Serhio Aguero (19) i Hari Kejn (17) postigli više od napadača iz Premijer lige.

Arsenal je tako 19. godinu zaredom prošao u 4. kolo FA kupa.

Bonus video: