Nigdje se ne igra kao u Engleskoj

"Gol protiv Sanderlenda je moj naljepši u dresu Mančester sitija", kaže Jovetić za "Vijesti"
2 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.01.2015. 22:58h

Gol, i to petom, pobjeda protiv Sanderlenda, pa poravnanje na vrhu tabele sa Čelzijem, prvi put ove sezone.

Za Stevana Jovetića, napadača Mančester sitija, 2015. godina nije mogla bolje da počne.

A prije svega toga, stigao je oporavak od povrede, koja ga je čak šesti put u minulih 18 mjeseci, otkada je obukao dres Sitija, odvojila od terena.

"Osjećam se dobro, to je najvažnije. Protiv Sanderlenda sam igrao prvu utakmicu od početka u posljednje dvije sedmice. Mislim da sam zbog toga izašao iz igre nakon 70 minuta, ali osjećam se sve bolje i vjerujem da ću to pokazati u narednim utakmicama".

U razgovoru za „Vijesti”, Jovetić je pričao o seriji Mančester sitija, o trci sa Čelzijem, nevjerovatnim uzbuđenjima u Premijer ligi, o ostrvskim fudbalskim legendama Frenku Lampardu i Stivenu Džerardu...

Kaže da je gol protiv Sanderlenda, postignut petom nakon akcije koju sam započeo, njegov najljepši u dresu šampiona Engleske.

"U Sitiju je najljepši, a što se tiče ostalih koje sam ranije dao u karijeri, ne bih sada pravio poređenja. Gol mi znači puno jer to bi moj prvi meč u startnih 11 nakon povrede. Znači mi i zbog toga što sam pomogao timu da dođe do pobjede u vrlo teškom meču", kaže Jovetić.

Siti je u najvjerovatnoj seriji od devet pobjeda u posljednjih 10 utakmica, bez poraza je već 11 mečeva.

Odmah se to vidi i na tabeli, Čelzijeva velika prednost istopila sa kao mjehur od sapunice. Mančester siti je i dalje drugi, ali smo zbog engleskoj alfabeta, jer su sve ostale brojke - izjednačene.

"Nije bilo lako, posebno zbog serije povreda igrača u napadu. Mi smo i dalje bez Serhija Aguera i Edina Džeka, ali smo se i pored toga probili na vrh tabele. Serija pobjeda je značajna baš zbog povreda, jer smo pokazali da ne zavisimo od dva ili tri igrača, već da smo pravi tim. Kada se povrijeđeni igrači vrate, bićemo još bolji".

Jovetić je oduševljen božićnim i novogodišnjim uzbuđenjima u Premijer ligi. Bilo je nevjerovatnih rezultata, nestvarnih preokreta.

"Premijer liga je definitivno najbolja liga na svijetu. Ne zbog toga što ja igram u Engleskoj, već je to mišljenje velike većine ljubitelja fudbala. Svaka utakmica je uzbudljiva i izjednačena, svako svakog može da pobijedi, nije važno koje su pozicije na tabeli, nije važno ni ko je domaćin, a ko je gost. Vidjeli ste šta se nama dogodilo protiv Barnlija kod kuće, vodili smo 2:0, završilo je 2:2. Nešto slično nam se zamalo dogodilo protiv Sanderlenda, ali naučili smo lekciju. Vidjeli ste i šta je bilo sa Liverpulom protiv Lestera (od 2:0 do 2:2), kako se Ćelzi proveo na gostovanju Totenhemu. Toga nema i Italiji ili Španiji, ili se baš rijetko dešava", priča Jovetić u jednom dahu.

Tek je prošla polovina sezone, ali je jasno da će se voditi trka za titulu udvoje...

"Čeka nas teška i uzbudljiva borba sa Ćelzijem. Ne znam je li naš rival uzdrman nakon što je ispustio veliku prednost i nakon što je primio pet golova od Totenhema, nadam se da jeste. Iskreno, gledamo samo u naše dvorište, ne opterećujemo se njima. Skoncentrisani smo samo na naše utakmice. Do provog mjesta nas je dovela naša fantastična serija, do titule mogu da nas dovedu samo naše dobre igre".

Bliži se i derbi sa Čelzijem, 31. januara na „Stamford bridžu”.

"Biće to velika utakmica u zapadnom Londonu, ali ne vjerujem da će odlučiti titulu. Ima da se igra i prije te utakmice, a tek poslije nje. Sada imamo FA Kup, a onda gostovanje Evertonu, pa meč kod kuće sa Arsenalom. To su teški dueli, ali želimo da nastavimo sa pobjedama. Tek nakon toga razmišljaćemo o meču sa Čelzijem", zaključuje Jovetić.

Čast je igrati sa Lampardom, Džerard je ikona Premijer lige

Jovetić je pričao i o ostrvskim legendama - saigraču Frenku Lampardu, odlazećoj instituciji Liverpula Stivenu Džerardu...

"Svi u Sitiju smo srećni što će Lampard ostati do kraja sezone. Otkada je došao, podigao je našu igru na viši nivo. U pitanju je veliki šampion, njegovo iskustvo i kvalitet će nam značiti puno u trci za titulu. Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da svaki dan treniram sa takvom legendom. Način na koji prilazi svakom treningu je impresivan, kao da je tek na početku karijere", kaže Jovetić.

Džerardovim odlaskom iz Liverpula izgubiće cijela Premijer liga, tvrdi Jo-Jo.

"I za Džerarda imam veliko poštovanje. U pitanju je jedan od najboljih veznih fudbalera svih vremena. Kada se kaže Liverpul, ja prvo pomislim na Džerarda. On je ikona kluba i Premijer liga će mnogo izgubiti njegovim odlaskom".

Bonus video: