Igrači Liverpula: Džerard je legenda, inspiracija, vođa

4 komentar(a)
Stiven Džerard, Foto: Reuters
Stiven Džerard, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.01.2015. 12:54h

Fudbaler Liverpula Danijel Staridž ocijenio je danas da je Stiven Džerard legenda tog kluba i jedan od najboljih igrača svih vremena.

"Stivi će uvijek biti legenda, ne samo u Liverpulu već i u Engleskoj. Ući će u istoriju kao jedan od najbolji veznih igrača svih vremena. Bio je nevjerovatan svakog dana, veliki vođa i savršen primjer za svakog mladog igrača u zemlji", rekao je Staridž, prenosi BBC.

Kapiten fudbalskog kluba Liverpul Stiven Džerard potvrdio je danas da će na kraju sezone napustiti taj klub.

"On je za mene broj 1 i uvijek će biti broj 1. Značio mi je sve dok sam rastao kao navijač Liverpula. Noći koje je dao navijačima Liverpula su nevjerovatne. Nikad ih neću zaboraviti i znam da ih navijači Liverpula nikad neće zaboraviti", rekao je igrač "crvenih" Riki Lambert.

Napadač Liverpula Mario Baloteli uporedio je Džerarda sa italijanskim vezistom Andreom Pirlom.

"Stiven može da uradi sve, on je nevjerovatan igrač. Klubu će bit teško da nađe nekog poput njega u budućnosti", kazao je Baloteli.

Da je Džerard veliki igrač i legenda kluba s Enfilda napisao je i Kolo Ture.

"Stiven je čovjek za velika djela. On stvara magiju kad to niko ne može. Zbog toga je jedan od najvećih fudbalera na svijetu", rekao je Ture.

Fudbaler Liverpula Rahim Sterling je bio kratak: "On je inspiracija i veliki kapiten".

Džerard (34) je debitovao u Liverpulovom dresu 1998. godine da bi se dvije godine kasnije ustalio u prvom timu. S Liverpulom je osvojio sve trofeje osim titule šampiona Engleske.

Za klub sa Enfilda je do sada u svim takmičenjima odigrao 695 utakmica, od čega 494 u Premijer ligi, a postigao je ukupno 180 golova.

Bonus video: