Rodžers: Džerard ne može da se uporedi ni sa kim

1 komentar(a)
Rodžers, Foto: Liverpul
Rodžers, Foto: Liverpul
Ažurirano: 02.01.2015. 12:37h

Trener fudbalera Liverpula Brendon Rodžers rekao je danas da je "nemoguća misija" naći riječi koje bi opisale šta je sve Stiven Džerard uradio za taj klub.

"Ovo je era u kojoj se riječ 'legenda' pretjerano koristi, ali u njegovom slučaju je jedina prava", rekao Rodžers, prenosi BBC.

"Zauvijek ću mu biti zahvalan na podršci koju mi je dao kada sam postao trener Liverpula. Došao je da me vidi i obećao da će biti 100 odsto uz mene i da će učiniti sve da pomogne kada smo pokušavali da nađemo nove ideje i novi način rada. Nije samo održao riječ, već je i premašio ta obećanja", dodao je Rodžers.

Kapiten Liverpula Stiven Džerard potvrdio je danas da će na kraju sezone napustiti taj klub.

"Nosio je klub na svojim leđima i za vrijeme koliko sam ja ovdje pokazao je sposobnost koju ima i zbog koje se, s pravom, smatra jednim od najboljih igrača duže od decenije", kazao je trener "crvenih".

On je naveo da Džerarda kao lidera i kao čovjeka ne može da uporedi ni s jednim drugim igračem s kojim je radio.

"Kao lider i kao čovjek, ne može da se poredi ni sa kim. On podiže profesionalnost na viši nivo, a njegova posvećenost radu treba da bude primjer svima. On je takođe neko ko uvek stavlja klub ispred sebe i mislim da će to na kraju i biti njegova zaostavština u Liverpulu", rekao je Rodžers.

"Nedostajaće nam, kako na terenu, tako i kao kapiten, ali njegov uticaj će živjeti i mi mu želimo samo radost i uspjeh gdje god da odluči da ode. Dok taj trenutak ne dođe, ja ću nastaviti da uživam radeći sa čovjekom Stivenom Džerardom i sa fudbalerom Stivenom Džerardom, jednim od najvećih koje smo ikad vidjeli", kazao je on.

Džerard (34) je debitovao u Liverpulovom dresu 1998. godine da bi se dvije godine kasnije ustalio u prvom timu. S Liverpulom je osvojio sve trofeje osim titule šampiona Engleske. Za klub sa Enfilda je do sada odigrao 695 utakmica i postigao 180 golova.

Bonus video: