El Šaravi bolji od Ronalda, Milan u Dubaiju nadigrao Real (4:2)

0 komentar(a)
AC Milan, Foto: Beta-AP
AC Milan, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 30.12.2014. 18:34h

Real je u seriji od 22 pobjede u takmičarskim mečevima, ali je sebi dozvolio luksuz da ubjedljivo izgubi u prijateljskom meču - bolji od evropskog šampiona u Dubaiju bio je Milan (4:2).

Okršaj najtrofejnijih klubova na svijetu na stadionu "Seves" više je priličio glamuroznoj promociji nekog holivudskog filma, nego fudbalskoj utakmici. Meč su sa tribina uživo posmatrale brojne ličnosti iz svjetskog sporta i džet-seta, među njima i najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

Trener Reala Karlo Anćeloti, koji je vodio Milan od 2001. do 2009. godine, odlučio je da svom nekadašnjem klubu suprostavi izmiješani sastav, doduše sa Kristijanom Ronaldom u prvoj postavi.

Milan Pipa Inzagija od početka je djelovao ozbiljnije, iako ni "roso-neri" nisu istrčali u najjačoj postavi. Već nakon pola sata Italijani su vodili sa 2:0, golovima Menesa i El Šaravija. Ubrzo je smanjio Kristijano Ronaldo, koji je na poluvremenu ostao u svlačionici, da bi na teren ušli Kasiljas, Benzema, Bejl, Hames Rodriges, Pepe i Kros.

No, Milan je nastavio u ritmu iz prvog dijela, pa je El Šaravi već u 48. minutu povećao na 3:1. Igrao se 73. minutu kada je Pacini golom za 4:1 najavio debakl Reala, ali se Benzema iz penala u 84. minutu pobrinuo za nešto pristojnijih 4:2.

Oba tima brzo se vraćaju klupskim obavezama, Real već 4. januara igra derbi Primere protiv Valensije na "Mestalji", dok Milan dva dana kasnije u Seriji A dočekuje Sasuolo.

U Dubaiju je igran još jedan zvučan prijateljski meč, Pari Sen Žermen je golom Kabajea u 57. minutu savladao Inter sa 1:0.

Bonus video: