Baloteli, Minjole, Lovren, Flamini i društvo u najgorem timu Premijer lige

Portal goal.com je izabrao najbolji i najgori tim lige. A među onima koji su najviše razočarali, najveće ime je svakako Mario Baloteli, koji je očajan u dresu Liverpula...
2 komentar(a)
Mario Baloteli, Foto: Beta/AP
Mario Baloteli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.12.2014. 14:39h

Nakon pola sezone, u Premijer ligi je vrijeme za svođenje računa.

Portal goal.com je izabrao najbolji i najgori tim lige. A među onima koji su najviše razočarali, najveće ime je svakako Mario Baloteli, koji je očajan u dresu Liverpula...

Uz njega, u “awful eleven” su i saigrači iz Liverpula Simon Minjole i Dejan Lovren, Matje Flamini iz Arsenala...

Najgori tim

Golman: Simone Minjole (Liverpul) - Belgijanac se mučio da se nametne kao prvi izbor na golu i imao je polusezonu punu grešaka. Izgubio je mjesto prvog čuvara mreže i moraće da uradi mnogo da pomjeri Breda Džonsa.

Desni bek: Kajl Noton (Totenhem) - Samo pet puta je nastupio u Premijer ligi ove sezone, a dobio je dva crvena kartona. Sad je tek treći izbor, iza Kajla Vokera i Erika Dijera, a dolazak Amerikanca Deandrea Jedlina iz Sijetla će ga još više udaljiti od startne postave.

Štoperi: Majk Vilijamson (Njukasl) - Očajno je počeo sezonu i jedan je od krivaca što “svrake” nisu imale pobjedu u prvih sedam kola. Sa njim u timu, Njukasl je na 14 utakmica primio 26 golova. Sigurno je da se neće vratiti u startnu postavu, jer se Stiven Tejlor oporavio.

Dejan Lovren (Liverpul) - Čovjek koji je plaćen 25,5 eura je jedna od najvećih “rupa” u poroznoj odbrani Liverpula. Hrvat je sa dvije greške direktno poklonio golove rivalima, a u još pet navrata je bio “izvanredan asistent” protivničkim igračima, koji nisu iskoristili idealne šanse. Izdanja iz Liverpula i Sautemptona ne mogu da se porede.

Lijevi bek: Pol Končeski (Lester) - Pad u formi 33-godišnjaka se osjetio i u igri Lestera, koji je u posljednjih 19 utakmica primio 31 gol.

Centralni vezisti: Matje Flamini (Arsenal) - Slabo postavljanje je često ostavljalo njegove saigrače izloženim atacima rivala, a greškama je poklonio dva pogotka protivnicima.

Gaston Ramires (Hal) - Urugvajac je počeo samo četiri utakmice tokom pozajmice u Halu i nije pružio Stivu Brusu ono što je očekivao - klasu u veznom redu.

Desno krilo: Šarl N'Zogbija (Aston Vila): Kontre su najjače oružje “vilenjaka” ove sezone, ali je Francuz, i pored brzine, stvorio samo osam šansi saigračima na 15 nastupa.

Lijevo krilo: Hatem ben Arfa (Hal) - Nakon samo osam mečeva, pozajmica Francuza Halu je okončana. Stiv Brus je bio izuzetno nezadovoljan radnim navikama 27-godišnjaka, koji se već vratio u Pariz. U Englesku neće uskoro...

Napadači: Mario Baloteli (Liverpul) - Kockanja sa 20 miliona eura se nije isplatilo Brendanu Rodžersu. Kontroverzni Italijan još nije dao gol u drugoj epizodi u Premijer ligi.

Braun Ideje (VBA) - Najskuplji igrač u istoriji Vest Bromič Albiona, koji je Dinamu iz Kijeva plaćen 12,7 miliona eura, nije još izborio mjesto u prvoj postavi. Dao je samo jedan gol, a čak je i menadžer VBA Aler Irvajn priznao da Nigerijac teško trese mreže i na treninzima...

Bonus video: