Sedmorica iz Čelzija u idealnom timu polusezone

U idealnih 11 je čak sedam igrača Čelzija, koji u drugu polovinu šampionata ulazi sa tri boda više od Mančester sitija.
62 pregleda 1 komentar(a)
Čelzi, Foto: Beta/AP
Čelzi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.12.2014. 15:13h

Kao što je odabrao najgori, tako se i portal Goal.com odlučio i za najbolji tim Premijer lige nakon prvih 19 kola.

U idealnih 11 je čak sedam igrača Čelzija, koji u drugu polovinu šampionata ulazi sa tri boda više od Mančester sitija. Šampiona, međutim, predstavlja samo jedan igrač, svemogući Serhio Aguero.

Najbolji tim

Golman: David de Hea (Mančester junajted) - Savršene partije 24-godišnjeg Španca pokrile su greške odbrane i vode “crvene đavole” ka onome što svima na “Old trafordu” nedostaje - Ligi šampiona.

Desni bek: Natanijel Klajn (Sautempton) - Mladi, 23-godišnji bek je debitovao za Englesku u novembru nakon sjajnih partija za “svece”. Klajn, koji je nadvisio Pabla Sabaletu i Branislava Ivanovića, ima najviše uspješnih uklizavanja u Premijer ligi, 4,3 po meču.

Štoperi: Džon Teri (Čelzi) - Bivši kapiten Engleske je bio ključna figura u fenomenalnoj odbrani Čelzija. Napravio je samo tri faula na 19 utakmica, manje nego ijedan drugi štoper u ligi.

Gari Kejhil (Čelzi) - Formirao sjajno partnerstvo sa Terijem i pomogao da mreža Tiba Kurtoe čak osam puta bude netaknuta.

Lijevi bek: Sezar Acpilikueta (Čelzi) - Još jedan izuzetno pouzdan igrač u Murinjovom timu. Bask je doveden u Čelzi kao desni bek, ali igra sjajno i na poziciji lijevog.

Centralni vezisti: Nemanja Matić (Čelzi) - Lider je jedini poraz ove sezone doživio kada Matića nije bilo u ekipi zbog suspenzije. Njegova snaga i mogućnost da pročita opasne akcije protivnika čine ga ključnim u borbi za titulu, a ni Murinjo ne prestaje da ga hvali.

Sesk Fabregas (Čelzi) - Bivši kapiten Arsenala je već 13 puta asistirao ove sezone i porijeti da sruši rekord nekadašnjeg saigrača Tjerija Anrija, koji je namjestio 20 golova u sezoni. Igrač koji je doveden za 30 miliona funti iz Barselone se odmah uklopio i bio ključni šraf u sjajnim napadačkim akcijama.

Desno krilo: Eden Azar (Čelzi): Belgijanac je još jedan veoma važan “lik” u brzom napadu Čelzija. Azar je kritikovan na početku sezone, ali sedam golova i četiri asistencije u posljednjih 13 mečeva pokazuju da je pronašao pravi ritam.

Lijevo krilo: Aleksis Sančes (Arsenal) - Arsen Venger je pronašao novu amajliju u liku Čileanca, koji se savršeno navikao na Premijer ligi i upisao 10 golova i šest dodavanja u 18 susreta. Oduševljava navijače Arsenala i velikom upornošću, a najviše od njegove forme zavisi da li će “tobdžije” završiti šampionat među četiri najbolja tima.

Napadači: Serhio Aguero (Mančester siti) - Argentinac vodi na listi strijelaca sa 14 golova u 15 nastupa, odnosno pogotkom na svakih 75 minuta provedenih u igri. Kada se oporavi, biće ključna figura u pokušaju Sitija da odbrani tron.

Dijego Kosta (Čelzi) - Sa 13 golova, Brazilac koji igra za reprezentaciju Španije je pokazao da se brzo privikao na ostrvski stil fudbala. Izgleda da je u 32 miliona funti vrijednom pojačanju Čelzi napokon dobio napadača sa kojim može da izdrži dugu borbu za titulu.

Bonus video: