Otkaz Marku Nikoliću, povjerenje Ivanu Tomiću?

Kako javlja “Sportski žurnal”, Marko Nikolić će biti smijenjen na narednoj sjednici Upravnog odbora, a na njegovo mjesto novi predsjednik Zoran Popović postaviće Ivana Tomića.
0 komentar(a)
Marko Nikolić, Foto: BETAPHOTO
Marko Nikolić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 29.12.2014. 11:53h

Šok u Partizanu - kako javlja “Sportski žurnal”, Marko Nikolić će biti smijenjen na narednoj sjednici Upravnog odbora, a na njegovo mjesto novi predsjednik Zoran Popović postaviće Ivana Tomića, sadašnjeg selektora omladinske reprezentacije Srbije!

Žurnal je kontaktirao Nikolića, koji je bio iznenađen ovakvom mogućnošću i samo je procijedio:

„I ja sam iznenađen. A šta kažu predsjednik, potpredsjednik, direktor...”.

Teško je ocijeniti šta se krije iza ovakve odluke Partizanovog rukovodstva, naročito što “crno-bijeli” imaju šest bodova viška u odnosu na Crvenu zvezdu, a učestvovali su i u Ligi Evrope.

Jedini detalj koji, zasada, vuče na stranu odluke da se Nikolić smijeni je kazna Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije na osnovu koje mu je zabranjeno vršenje funkcije tri mjeseca, što znači da bi poslu mogao da se vrati 11. marta i da u međuvremenu propusti tri uvodna kola nastavka Superlige.

Naslovna strana “Sportskog žurnala”

Druga je pitanje da li su potpredsjednik Ljubiša Tumbaković i sportski direktor Dragan Ćirić za to da Nikolić ostane da vodi ekipu.

Sudeći prema informacijama “Žurnala” nisu, pa će na njihov predlog za novog šefa struke biti izabran Tomić, bivši kapiten Parnog valjka (u dva mandata), potom direktor (u periodu od januara 2007. do decembra 2009), kad je zbog nesuglasica sa predsjednikom Draganom Đurićem napustio Humsku 1.

Tomić je ovog ljeta promovisan u selektora omladinske reprezentacije Srbije (godište 1995. i mlađe) i ukoliko zaista bude prekomandovan u Partizan, postaće njegov 12. trener od 2000. godine...

Bonus video: