Siti prokockao 2:0, Čelzi ostao na plus tri

76 pregleda 0 komentar(a)
Dijego Kosta, Foto: Reuters
Dijego Kosta, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.12.2014. 18:23h

Čelzi je završio meč sa Sautemptonom s tri napadača u sastavu, na sve načine je tražio trijumf, ali ovog puta je sve bilo uzalud, uprkos velikoj dominaciji - lider Premijer lige je remizirao na "Sent Meriju" sa 1:1.

I u ovom derbiju "plavci" su pokazali koliko su moćni, "sveci" su drugih 45 minuta bili satjerani na svoju polovinu, pa na kraju Žoze Murinjo može da žali što je izgubio dva boda protiv jedne od najjačih engleskih ekipa ove sezone.

Sautempton je poveo u 17. minutu preko Manea kada je Džon Teri zakasnio da postavi ofsajd zamku, a tamnoputi napadač rutinski lobovao Tiboa Kurtou.

U tih 45 minuta je domaćin imao rješenje za Čelzi, tandem na sredini Morgan Šnajderlin-Viktor Vanijama je odlično parirao Nemanji Matiću i Sesku Fabregasu, ali je Ronaldu Kumanu sve poremetio finiš - Čelzi je iz kontranapada u drugom minutu sudijske nadoknade preko Edena Azara izjednačio...

To je bio znak za goste da krenu u ofanzivu u nastavku, ušao je Didije Drogba (kasnije i Loik Remi kada je Šnajderlin dobio drugi žuti karton), ali Sautempton se odbranio i zasluženo sačuvao bod.

"Pokušali smo da pobijedimo, posebno u drugom poluvremenu, a Sautempton je branio bod na sve načine. Dobro, ovaj bod i nije loš ako se zna protiv kakvog smo tima igrali", rekao je Murinjo, a onda se obratio sudijama:

"Penal nad Fabregasom nije postojao? Bio je, a sudija je umjesto da pokaže na bijelu tačku dao žuti karton Sesku. Menadžeri iz kola u kolo pričaju kako igrači Čelzija simuliraju, a onda se desi nešto ovako. Poslije utakmice sa prišao sudiji, čestitao mu praznike i rekao mu da treba da ga je sramota", dodao je Portugalac.

Čelzi je tako ostao na tri boda prednosti u odnosu na Mančester siti, koji je prokockao vođstvo od 2:0 iz prvog poluvremena protiv Barnlija.

David Silva i Fernandinjo su donijeli sigurnu prednost "građanima", sve je izgledalo kao rutinsko odrađivanje posla, ali je Barnli u nastavku priredio pakao šampionu i golovima Džordža Bojda (doduše, iz ofsajda) i Ešlija Barnsa izvukao bod. Stevan Jovetić je igrao od 62. minuta.

Totenhem i Mančester junajted su odigrali bez golova u Londonu, iako su u prvom poluvremenu "crveni đavoli" promašili nekoliko velikih šansi preko Huana Mate, Radamela Falkaa i Ešlija Janga.

Sparse je u tom dijelu igre sačuvao fantastični golman Igo Ljoris, a u nastavku mu se revanširao David de Hea...

Junajted je tako nastavio seriju bez poraza u ligi, jer mu je ovo tek drugi remi u posljednjih devet kola uz sedam pobjeda.

"Remi nije rezultat koji smo htjeli protiv Totenhema. Međutim, na "Vajt Hart lejnu" nikada nije lako, tako da ne možemo ni da budemo nezadovoljni", rekao je Huan Mata, koji je u prvom poluvremenu pogodio stativu iz slobodnog udarca.

Menadžer Mančestera Luj van Gal je prvi put ove sezone u dva meča zaredom počeo s istih 11 igrača, a pedantni Englezi su izračunali da se to do danas nije desilo ukupno 85 utakmica u nizu...

Arsenal je u londonskom derbiju pobijedio Vest Hem u gostima sa 2:1, a konačno se radovao Lester - "lisice" su savladale Hal, što im je prvi trijumf još od 21. septembra i pobjede nad Mančester junajtedom.

U posljednjem meču, Njukasl je na "Sent Džejms parku" savladao Everton sa 3:2.

Rezultati

Sautempton - Čelzi 1:1 (Mane 17 - Azar 45+1)

Totenhem - Mančester j. 0:0

Aston Vila - Sanderlend 0:0

Hal - Lester 0:1 (Marez 32)

Mančester siti - Barnli 2:2 (Silva 23, Fernandinjo 33 - Bojd 47, Barns 81)

KPR - Kristal Palas 0:0

Stouk - VBA 2:0 (Dijuf 51, 66)

Vest Hem - Arsenal 1:2 (Kujate 54 - Kasorla (penal) 41, Velbek 44)

Njukasl - Everton 3:2 (Sise 34, Peres 51, Kolbak 68 - Kone 5, Miraljas 84)

Ponedjeljak

Liverpul - Svonsi

Bonus video: