Nojer obilježio 2014, Suares i Ibra u TOP 10

Golman Bajerna i „elfa” je slavio ispred Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, tandema s kojim je u užem izboru za Zlatnu loptu koji organizuju Fifa i Frans fudbal
50 pregleda 0 komentar(a)
Manuel Nojer, Foto: Beta/AP
Manuel Nojer, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.12.2014. 08:21h

Tiražni francuski sportski dnevnik „L'Ekip” izabrao je 100 fudbalera koji su obilježili 2014. godinu, a najbolji je Manuel Nojer, svjetski šampion s Njemačkom.

Golman Bajerna i „elfa” je slavio ispred Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, tandema s kojim je u užem izboru za Zlatnu loptu koji organizuju Fifa i Frans fudbal.

Ronaldo je, ujedno, i jedini fudbaler Reala, aktuelnog prvaka Evrope, među 10 najboljih u izboru, s tim što je Toni Kros 11, Karim Benzema 12, a Garet Bejl 13. na listi...

"Za mnoge, Nojer je čovjek koji je promijenio opšte mišljenje o golmanima. Prije svega, zbog čestih izleta, i to uspješnih, van kaznenog prostora. O njegovim kvalitetima se sve zna, a i kandidat je za Zlatnu loptu, po čemu bi bio prvi golman još od 1963. i Lava Jašina koji je osvojio tu nagradu”, obrazložio je „L'Ekip” zašto je Nojer pobjednik u njegovom izboru.

Iza dominantne trojke je Arjen Roben (bronzani na Mundijalu s Holandijom i šampion Njemačke s Bajernom), a u prvih 10 se nalaze i Filip Lam (kapiten Njemačke na Mundijalu), Anhel di Marija (vicešampion svijeta s Argentinom, ali nije igrao finale), Nejmar, Tomas Miler, Luis Suares i Zlatan Ibrahimović.

Hrvat Luka Modrić je na 25. mjestu i najbolje je plasiran fudbaler na listi s prostora bivše Jugoslavije, njegov zemljak Mario Mandžukić se nalazi na 40. poziciji, slijede Bane Ivanović (42), Nemanja Matić (57) i Ivan Rakitić (58).

Posljednje mjesto u izboru pripalo je Džoelu Kempbelu, koji je s Kostarikom bio jedna od senzacija na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Bonus video: