Nejmar: Nikad neću biti kao Mesi i Ronaldo

1 komentar(a)
Nejmar, Mesi, Foto: Reuters
Nejmar, Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.12.2014. 17:18h

Brazilac Nejmar priznao je u intervjuu listu „Globo” da će teško dostići nivo najvećih fudbalera današnjice, ikona Barselone i Reala Mesija i Ronalda.

"Iskreno, ne znam da li ću ikada biti na njihovom nivou. Mlad sam, vrijedno treniram i znam da mogu još puno da napredujem, ali Mesi i Ronaldo su postavili ljestvicu koju je zaista teško preskočiti", kazao je Nejmar, 22-godišnji napadač Barselone.

Mesi i Ronaldo već pet ili šest godina vode bitku fudbalskih gladijatora - mreže tresu u kontinuitetu, osvajaju trofeje i ruše sve moguće rekorde. Ko je bolji, stvar je ukusa, ali malo ko može da ospori činjenicu da su obojica svrstali sebe među najvećim majstorima fudbalske igre ikada.

Nejmaru, nadolazećoj zvijezdi svjetskog fudbala, preostalo je samo da aplaudira - saigraču Mesiju, ali i rivalu Ronaldu.

"Njih dvojica su bolji nego bilo koji fudbaler na planeti danas, a možda i u posljednjih nekoliko decenija - dodao je Brazilac, koji krči svoj put ka zvijezdama.

"Mislim da sazrijevam iz dana u dan. Dolazak u Evropu je bio korak naprijed i veliko iskustvo. Bio sam srećan u Santosu, ali sam želio novi izazov. Sada sam srećan u Barseloni".

Nejmar je najmlađi kapiten reprezentacije Brazila ikada.

Bonus video: