Mojaš Radonjić selektor mlade reprezentacije Crne Gore

111 pregleda 6 komentar(a)
Mojaš Radonjić, Foto: Vesko Belojević
Mojaš Radonjić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.12.2014. 16:25h

Mojaš Radonjić imenovan je za selektora mlade reprezentacije Crne Gore, umjesto Dušana Vlaisavljevića, kome je istekao ugovor - odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora FSCG.

Radonjić je jedan od najpoznatijih fudbalskih radnika u Crnoj Gori. Proslavljeni centarfor Lovćena, Budućnosti i Sutjeske radio je kao trener i funkcioner u mnogim crnogorskim klubovima, a posljednji angažmani bili su mu vezani za mjesto sportskog direktora Budućnosti (2007-2010) i trenera Lovćena (2012-2014).

Sa Cetinjanima je prošle sezone osvojio Kup Crne Gore i izveo ih na evropsku scenu, ali je smijenjen prije dva mjeseca nakon serije loših rezultata.

"Svakako da je ovo neka kruna karijere, fudbalske, trenerske, bilo koje, ali i istvoremeno velika obaveza. Znam, lakše je biti selektor mlade nego seniorske reprezentacije, jer se u A selekciji traži isključivo rezultat, ali i mi imamo svoje ciljeve koje ćemo probati da ispunimo", kazao je Radonjić za "Vijesti".

A cilj je - pripremiti što više fudbalera za obaveze u seniorskoj reprezetaciji.

"Što više fudbalera iz mlade bude prešlo u seniorsku reprezentaciju, to će biti bolje. Daj Bože i da igramo dobro i imamo dobre rezultate, mada su sve te stvari u fudbalu često usko povezane i idu jedna s drugom. Neće biti lako, zato se za početak nadam da će fudbaleri biti standardni u svojim klubovima, odnosno da će odabrati prave klubove u kojima će biti standardni, u kojima trener daje šansu mlađim igračima", kazao je 65-godišnji trener.

Radonjić je drugi selektor mlade reprezentacije od osamostaljenja Crne Gore, pošto je Vlaisavljević sedam godina obavljao tu dužnost (od februara 2007).

Novi selektor odmah će preuzeti dužnost, a u martu bi mogao da ima i prvu prijateljsku utakmicu. Kvalifikacije za EP počeće u septembru naredne godine.

Izvršnji odbor FSCG imenovao je i Borisa Miličkovića za selektora kadetske reprezentacije, umjesto Borisa Ljutice, dok će Obren Sarić preuzeti brigu o pionirskoj reprezentaciji.

Derviš Hadžiosmanović preuzeće sve ženske selekcije, dok je selektoru omladinaca Aleksandru Miljenoviću produžen mandat, baš kao i selektoru futsal reprezentacije Svetu Ljesaru.

Prvenstvo se nastavlja 24. februara

Izvršni odbor FSCG, kako se navodi u saopštenju, prihvatio je izvještaje komisija o jesenjoj polusezoni u takmičenjima kojima rukovodi FSCG i utvrdio kalendar za proljećni dio takmičarske sezone 2014/15. za Telekom 1.CFL, Drugu ligu Crne Gore i Kup Crne Gore za seniore.

Takmičenje u Telekom 1.CFL biće nastavljeno 24. februara, dok će drugoligaši početi 8. marta. Posljednje kolo oba takmičenja biće odigrana 30. maja naredne godine, a utakmice baraža za ulazak u Telekom 1.CFL biti odigrane 3. i 7. juna 2015. godine.

Bonus video: