Serhio Ramos: Ronaldo je zaslužio Zlatnu loptu

50 pregleda 3 komentar(a)
Serhio Ramos, Foto: Reuters
Serhio Ramos, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.12.2014. 19:32h

Defanzivac Reala Serhio Ramos kazao je da je njegov saigrač Kristijano Ronaldo zaslužio Zlatnu loptu prije Lea Mesija i Manuela Nojera.

Asovi Reala, Barselone i Bajerna našli su se u najužoj konkurenciji za prestižno individualno priznanje koje će biti uručeno 13. januara naredne godine na gala-svečanosti u Cirihu.

"Kristijano je zaslužio Zlatnu loptu", rekao je Ramos za madridsku "Marku".

"On je rođeni pobjednik, fudbaler koji ne voli da gubi. Želi da osvoji sve. Kao njegov prijetelj, bio bih mnogo srećan kada bi dobio trofej za najboljeg".

I Serhio Ramos je imao sjajnu sezonu - pamtiće se dva njegova gola u polufinalu Lige šampiona protiv Bajerna u Minhenu, zatim i nedavni golovi na Svjetskom prvenstvu za klubove, uključujući i onaj u finalu, protiv San Lorenca.

"Iza mene je najbolja godina u karijeri. Pamtiću je po četiri osvojena trofeja - Ligu šampiona, Kup Kralja, Superkup Evrope i SP za klubove. Fudbal je kolektivan sport i zato su ekipni trofeji najveće priznanje za jednog fudbalera", istakao je Ramos.

Defanzivac reprezentacije Španije pohvalio je i rad trenera Reala Karla Anćelotija.

"Anćeloti je jedinstven. Napravio je nevjerovatan posao u svlačionici i svi uživamo radeći s njim. On je odličan trener, ali i odlična osoba. Razumije fudbalere", zaključio je Serhio Ramos.

Bonus video: