Karlos Teves "numero uno"

U TOP 10 su čak trojica golmana - Matija Perin iz Đenove, Marko Sportijelo iz Atalante i Milanov Dijego Lopes
99 pregleda 1 komentar(a)
Karlos Teves, Foto: Reuters
Karlos Teves, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.12.2014. 17:10h

Karlos Teves je i prošle sezone bio uz Andreu Pirla Juventusov lider, a situacija se nije promijenila ni ove, iako je "dama" napravila rokadu na klupi i dovela Masimilijana Alegrija umjesto Antonija Kontea.

Ako Pirlo igra manje, s Argentincem je stvar kristalno jasna - Juve bez njega ne bi bio ni sjenka šampiona.

Teves je i najbolje ocijenjeni igrač dosadašnjeg dijela sezone u Seriji A i interesantno da je jedini fudbaler koji je i ove i prethodne godine bio u TOP 10 igrača u italijanskom šampionatu.

Popularni Apač, koji je taj nadimak dobio još iz vremena kada je igrao za Boku, ove sezone je u ligi propustio samo jednu utakmicu (odigrao je ukupno 15), a postigao je 10 golova i pet puta asistirao za ocjenu 6,77, prenosi "Gazeta delo sport"...

Teves je prošle sezone bio drugi najbolje ocijenjeni fudbaler u Seriji A u ovom dijelu sezone (6,75), iza Đuzepea Rosija iz Fiorentine, koji je sada povrijeđen i čeka ga dugačka pauza.

Rijetka pojava je i to što se ove sezone u TOP 10 našlo mjesta za čak trojicu golmana - Matiju Perina iz Đenove (6,63), koji je zauzeo 3. mjesto, čuvara mreže Atalante Marka Sportijela koji je petoplasirani (6,5) i Dijega Lopesa iz Milana koji je 10. s ocjenom 6,44.

Odlična polusezona je i iza Rađe Naingolana. Belgijanac je rezervisao mjesto u prvom timu Rome i najbolje je ocijenjen fudbaler na Apeninima poslije Tevesa (6,68).

U TOP 10 su još i vezisti Mati Fernandes (Fiorentina), Sejdu Keita (Roma) i Klaudio Markizio (Juventus), te napadači Paulo Dibala (Palermo) i Manolo Gabjadini (Sampdorija).

Najboljih deset u ovom periodu prošle sezone: Đuzepe Rosi (Fiorentina - 6,76), Karlos Teves (Juventus, 6,75), Luka Toni (Verona - 6,65), Miralem Pjanić (Roma - 6,56), Franćesko Toti (Roma - 6,54), Pol Pogba (Juventus - 6,49), Kevin Strotman (Roma - 6,46), Mehdi Benatija (Roma - 6,45), Gonsalo Iguain (Napoli - 6,44), Ćiro Imobile (Torino - 6,42).

Bonus video: