Adrović u Bahreinu

1 komentar(a)
Adrović, Foto: Vesko Belojević
Adrović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 24.12.2014. 10:03h

Budućnost će u nastavak borbe za trofeje - u Kupu, kako pod Goricom najavljuju i u prvenstvu - ući bez glavnog napadača iz jesenjeg dijela. Admir Adrović, strijelac 11 golova u prvoj polusezoni, potpisao je juče ugovor sa liderom šampionata i najvećim klubom Bahreina, Muharakom.

"Potpisao sam ugovor do kraja sezone, a onda ćemo vidjeti kako će izgledati stvari. Prezadovoljan sam uslovima, prije svega finansijskim, ali i onim što sam vidio odmah po dolasku. Klub je najveći u zemlji, bori se za titulu, ima sedam reprezentativaca Bahreina. Vjerujem da ću nastaviti tamo gdje sam stao u Budućnosti - sa golovima, a mojim doskorašnjim saigračima želim sreću u nastavku prvenstva. Zahvalio bih se i upravi Budućnosti na korektnosti", ističe Adrović.

Za golgetera koji je dva puta bio na vrhu liste strijelaca crnogorskog šampionata (jednom sam, 2012, drugi put zajedno sa Koraćem iz Zete, 2013) ovo će biti treći odlazak u inostranstvo. Bivši napadač Berana, Sutjeske, Budućnosti i mlade reprezentacije Crne Gore igrao je još u iranskom Damasu i rumunskom Panduriju.

Adrović je ljetos drugi put obukao dres Budućnosti i postigao dogovor da na zimu može da ide ako stigne odgovarajuća ponuda, uz određeno obeštećenje.

I ponuda je stigla, i to iz Persijskog zaliva - ostrvska zemlja koja je poznata po spektakularnoj trci Formule 1, ulaže određena sredstva i u fudbal. Reprezentacija Bahreina umalo je 2010. godina napravila čudo nad čudima i plasirala se na Svjetsko prvenstvo, ali je u baražu izgubila od Novog Zelenda (1:0 u ukupnom skoru).

Muharak (puni naziv Al Muharak Sports klub) završio je prvi dio sezone na prvom mjestu, sa istim brojem bodova kao drugoplasirana Manama. Klub igra na Nacionalnom stadionu u Al Rifi, kapaciteta 35 hiljada navijača.

Adrović ostavlja Budućnost 4. na tabeli Telekom 1. CFL, sa osam bodova manje od vodećeg Rudara.

Bonus video: