Murinjo: Naš božićni raspored je teži od rivala

3 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.12.2014. 16:04h

Čelzi je lagano prošao kroz Stouk (2:0) i sačuvao tri boda prednosti pred naletom Mančester sitija uoči božićnog i novogodišnjeg festivala fudbala u Premijer ligi.

Žoze Murinjo, trener lidera, bio je oduševljen:

"Da bi ste pobijedili ovdje na način na koji smo mi uspjeli, morate da budete veoma, veoma dobri. Moj tim je pokazao sposobnost da se adaptira na specifičan stil igre koji ima Stouk, vjerovatno najspecifičniji od svih timova u Engleskoj. A to je ništa drugo nego kvalitet, timski duh i mentalitet", pričao je Portugalac.

Stouk je prošle sezone pobijedio Čelzi na svom stadionu "Britanija", na kojem je prije 10 dana pao i Arsenal nakon što je gubio čak sa 3:0 (završilo se 3:2).

"Ovakve pobjede vrijede više od tri boda. Pobjedom u Stouku ekipa je poslala jasan znak da je spremna da ide na titulu".

Polovina je sezone u Engleskoj, Čelzi je na vrhu sa tri boda više od Mančester sitija i deset od Mančester junajteda.

"Pokazali smo najviše, do ovog trenutka. Zato smo lideri, sasvim zasluženo. Tri boda nije prevelika prednost, ali jeste razlika između nas i konkurenata i moramo da čuvamo tu prednost", dodao je "specijalni".

Slijedi zgusnut raspored - Čelzi u petak za "Boksing dej" (čuveno kolo dan poslije Božića) dočekuje Vest Hem, nakon čega slijede dva vezana i vrlo teška gostovanja za lidera - protiv Sautemptona 28. decembra i Totenhema 1. januara.

"Imamo teži raspored nego rivali. Vest Hem igra sjajno, a onda gostovanja Sautemptonu i Totenhemu... Ipak, radujemo se predstojećim danima", zaključio je Murinjo.

Bonus video: