Inter izvukao remi protiv Lacija, kiks Fiorentine

52 pregleda 0 komentar(a)
Mateo Kovačić i Mateo Ikardi, Foto: Beta/AP
Mateo Kovačić i Mateo Ikardi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.12.2014. 22:00h

Inter s Robertom Manćinijem nije povratio sjaj iz šampionskih dana, to nije ni realno, ali je podsjetio kako lude utakmice može da odigra...

Baš takav je bio meč sa Lacijom u Milanu, koji je na kraju završen podjelom bodova (2:2), iako su Rimljani na poluvremenu vodili sa 2:0 i tada ostavljali utisak ekipe koja može da se nosi i sa mnogo boljima od Intera.

Ali, Inter je u nastavku zaigrao, ličio na tim koji ne želi da se preda i krenuo na sve ili ništa. Nije bilo ni sve, niti ništa, ali je makar izvukao mrvice - projektil Matea Kovačića sa preko 20 metara i kraj golgeterskog posta Rodriga Palasija donijeli su „crno-plavima" bod koji im, ako se gleda tabela, ne znači puno.

Mali toskanski derbi nije donio rutinsku pobjedu Fiorentine kao što se očekivalo - Empoli je odolio na „Artemio Frankiju” i zasluženo osvojio bod (1:1).

Tako je „viola” ostala neporažena i u 5. utakmici zaredom u Seriji A, ali ovaj remi svakako nije planirao niko u Firenci, pa je usporio put tima Vinćenca Montele ka trećem mjestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, iako je, istina, na samo tri boda minusa u odnosu na trenutno trećeplasirane Lacio i Napoli.

Fiorentina je povela evrogolom Huana Vargasa u 44. minutu nakon što mu je Stefan Savić glavom spustio loptu poslije prekida, a bod gostima je obezbijedio Lorenco Toneli u 57. minutu...

Sampdorija i Udineze su odigrali sjajan meč u Đenovi i na kraju su osvojili po bod.

Dorija je povela (pogodak Pedra Obijanga), Udineze preokrenuo (Alehandro Heiho i Danilo), a konačan rezultat je postavio Manolo Gabjadini početkom drugog dijela.

Pobjednika nije bilo ni u duelu Atalante i Palerma (3:3, gosti vodili sa 2:0 i 3:1), a tri boda je osvojio Torino protiv Đenove (2:1), kao i Kjevo u gradskom derbiju protiv Verone.

Rezultati

Atalanta - Palermo 3:3 (Denis (penal) 40, 76, Morales 55 - Rigoni 6, Vaskes 6, 45+1)

Sampdorija - Udineze 2:2 (Obijang 15, Gabjadini 60 - Heiho 31, Danilo 34)

Fiorentina - Empoli 1:1 (Vargas 44 - Toneli 57)

Torino - Đenova 2:1 (Glik 52, 63 - Falke 42)

Verona - Kjevo 0:1 (Paloski 81)

Inter - Lacio 2:2 (Kovačić 66, Palasio 80 - Anderson 2, 37)

Subota

Roma - Milan 0:0

Sasuolo - Ćezena 1:1

Ranije

Kaljari - Juventus 1:3

Napoli - Parma 2:0

Bonus video: