Siti ubjedljiv protiv Kristal Palasa, Junajtedu samo bod i sa igračem više

0 komentar(a)
Mančester siti, Foto: Beta/AP
Mančester siti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.12.2014. 17:10h

Mančester siti savladali su Kristal Palas 3:0, u utakmici 17. kola, i tako se trenutno izjednačio po bodovima sa vodećim Čelzijem, koji u ponedjeljak igra sa Stoukom.

Golove za Siti postigli su David Silva u 49. i 61. minutu i Jaja Ture jednom pravom bombom, sa oko šest sedam metara u 83. minutu.

Izabranici Manuela Pelegrinija imali su i u prvom poluvremenu apsolutnu dominaciju, ali je njihov napad bio bez završne oštrice. Najveću šansu imao je Zabaleta koji je u 43. minutu za nekoliko centimetara promašio gol.

Sve se promijenilo u nastavku utakmice, Siti je "naštelovao nišane" i ubjedljivim rezultatom slomio Kristal Palas.

"Ovo je bila veoma važna pobjeda, veoma dobra igra. Palas je tim koji zna da se brani, tako da je velika stvar postići tri gola. Mislim da je decembar ključan mjesec u borbi za titulu i ako želite da se borite da titulu morate biti blizu vrhu tabele. Nadam se da ćemo nastaviti da igramo ovako", kazao je trener Sitija Manuel Pelegrini.

Iako je od 65. minuta imao igrača više (Gabrijel Agbonlahor dobio direktan crveni karton poslije preoštrog starta), Mančester junajted nije mogao do pobjede u gostima protiv Astno Vile (1:1).

Klub iz Birminhema je poveo golom Belgijanca Kristijana Benteka u 18. minutu, ali je bod Junajtedu donio Radamel Falkao na početku drugog poluvremena.

Aston Vila je čak u finišu meča mogla do pobjede, ali su napadači domaćeg tima u završnici bili nesmotreni.

"Ovo je vrlo frustrirajuće. Mislim da smo poklonili dva boda... Nismo dovoljno dobro počeli utakmicu i zbog toga su nam dali gol. Imali smo loptu u svom posjedu, ali ništa nismo uradili sa tom loptom. U drugom poluvremenu smo bili bolji, ali nismo bili efikansi kao obično. Razočaran sam, jer smo bili bolji i kada je to slučaj treba i pobijediti. Ali, znamo da smo i u prvih sedam utakmica takođe bili bolji, ali nismo pobjeđivali", kazao je trener Junajteda Luj Van Gal.

Sautempton je poslije mjesec i po dana i četiti vezana poraza uspio da trijumfuje, a ceh je platio Everton - 3:0.

Strijelci za "svece" bili su Romelu Lukaku autogol, Gracijano Pele i Maja Jošida.

Vest Hem je pobjedom na Apton parku nad Lesterom nastavio sa odličnim partijama ove sezone. Tim iz Londona golovima Endija Kerola i Stjuarta Dauninga lako savladao "lisice", koje se nalaze na začelju tabele.

Kvins Park Rendžers je u "ludoj" utakmici osvojio tri boda, iako je poslije 20 minuta imao dva gola minusa protiv Vest Bromvič Albiona.

Junak meča, a vjerovatno i kola, bio je napadač Čarli Ostin koji je postigao het-trik.

Pobjede su zabilježile ekipe Svonsija i Totenhema nad Halom, odnosno Barnlijem.

Rezultati

Aston Vila - Mančester junajted 1:1 (Benteke 18. - Falkao 53)

Hal - Svonsi 0:1 (Ki 15)

KPR - VBA 3:2 (Ostin 24. penal, 48, 86. - Leskot 10, Varela 20)

Sautempton - Everton 3:0 (Lukaku autogol 38, Pele 65, Jošida 82)

Totenhem - Barnli 2:1 (Kejn 21, Lamela 35. - Barns 27)

Vest Hem - Lester 2:0 (Karol 24, Dauning 56)

Mančester siti - Kristal Palas 3:0 (Silva 49, 61, Ture 81)

Sjutra

Njukasl - Sanderlend (14.30)

Liverpul - Arsenal (17)

Ponedjeljak

Stouk - Čelzi (21)

Tabela: Čelzi i Mančester siti po 39 bodova, Mančester junajted 32, Vest Hem 31, Sautempton 29, Totenhem 27, Arsenal 26, itd.

Bonus video: