Mesi pogodio i promašio penal, Barselona odgovorila na pobjedu Atletika

1215 pregleda 0 komentar(a)
Lionel Mesi
Lionel Mesi
Ažurirano: 16.02.2019. 15:39h

Barselona je savladala Valjadolid 1:0 u posljednjem meču 24. kola španske Primere, pa je nakon dva remija, došla do 16. pobjede u sezoni.

Gol za pobjedu postigao je Lionel Mesi koji je jedan penal pretvorio u gol, a drugi mu je odbranio Đordi Masip.

Mesiju je ovo 30. gol u svim takmičenjima ove sezone, a ovo mu je 11. vezana sezona da postiže 30 i više golova za katalonski tim u svim takmičenjima.

Barselona na prvom mestu na tabeli ima 54 boda, a Valjadolid je nakon desetog poraza u sezoni na 15. poziciji na tabeli.

Antoan Grizman je odlučio prilično nezanimljivu utakmicu između Rajo Valjekana i Atletiko Madrida na "Valjekasu".

Grizman se sjajno snašao u kaznenom prostoru Raja u 74. minutu nakon što mu je Morata "spustio" loptu, a Francuz je visoko podigao nogu i pogodio u mrežu Dimitrijevskog.

Jana Oblaka je tokom prvog poluvremena pošteno namučio Raul de Tomas, u nastavku je i Bebe pokušavao da ga savlada, dok je posljednju šansu na susretu, i to najbolju, imao Abdulaj Ba, u 91. minutu kada je natjerao Oblaka na najvažniju odbranu na meču.

Slovenački golman je ko zna koliko puta do sada svoj tim sačuvao na tri boda, a ova pobjeda će biti važnija za njih utoliko i što je došla poslije dva vezana poraza u prvenstvu. I pred utakmicu sa Juventusom u Ligi šampiona...

Stefan Savić je odigrao posljednjih 16 minuta, plus sudijski dodatak, jer ga je Dijego Simeone poslao u igru umjesto Rodriga, odmah naon gola Grizmana.

Nakon pobjede protiv Sevilje, Selta je u posljednja dva kola "prizemljena". Prvo je u gostima poražena od Hetafea 3:1, a danas kod kuće od Levanta 4:1, pa je Selta doživjela sedmi poraz u posljednjih osam utakmica.

Dva gola postigao je Hose Luis Morales, u 20. i 62. minutu, a po jedan Koke (40) i Borha Majoral (89). Utješni pogodak za goste dao je Brais Mendes u 87. minutu iz penala.

Levante je ovom pobjedom napravio značajan pomak ka srednjem dijelu tabele, pa bar neko vrijeme neće morati da brine o opstanku.

Rezultati 24. kola

Selta - Levante 1:4

Mendes (penal) 87 - Morales 20, 62, Koke 40, Majoral 89.

Rajo Valjekano - Atletiko Madrid 0:1

Grizman 74.

Real Sosijedad - Leganes 3:0

Ojazrabal 50, 59, Vilijan Hose 75.

Barselona - Valjadolid 1:0

Mesi (penal) 43.

Nedjelja

Real Madrid - Đirona (12)

Valensija - Espanjol (16.15)

Viljareal - Sevilja (18.30)

Betis - Alaves (20.45)

Ponedjeljak

Ueska - Atletik Bilbao (21)

Petak

Eibar - Hetafe 2:2

Bonus video: