Lob liga bolja od Tango lige

Napravljen je prvi korak ka sjajnoj budućoj saradnji, a po prve četiri ekipe obije lige, sredinom februara naredne godine igraće i zvanične mečeve za prvaka FSJR
1 komentar(a)
Lob i Tango liga, Foto: Privatna arhiva
Lob i Tango liga, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 20.12.2014. 09:16h

Ljubitelji malog fudbala, mogli su da uživaju preksinoć u majstorijama na “Bombonjeri“. Sve je obilježilo fer i korektno sportsko nadmetanje Barana, Grbljana, Kotorana, Tivćana, Ulcinjana, Cetinjana, Petrovčana i Budvana nije imalo cijenu, a slavili su igrači domaćeg “ol star” tima (rezultatom 8:3), ali je to najmanje važno.

Napravljen je prvi korak ka sjajnoj budućoj saradnji, a po prve četiri ekipe obije lige, sredinom februara naredne godine igraće i zvanične mečeve za prvaka FSJR…

Do sada, tu čast su imali i imaće u srijedu samo Barani. Jer obje lige su pod okriljem FSCG, odnosno matične organizacije koja priznaje amaterski mali fudbal baš kao i futsal.

U sjenci ovog dvoboja koji je okupio brojnu publiku, ostali su mečevi posljednjeg ligaškog kola. Malo toga se moglo odlučiti.

Glavna odluka je bila vezana za posljednjeg učesnika baraža, a to je New Parts. Bitka se vodila i oko pozicija dva i tri, odnosno četvrtog i petog mjesta.

Plasman je za neke donio nemilosrdan žrijeb već na prvom koraku - četvrtfinalu, ali ako želite titulu u najboljoj ligi malog fudbala, morati baš proći i sve najjače timove.

Par riječi o događaju kola. Barani su jednostavno bili iskusniji, i to se vidjelo od samog starta, a kada u timu imate dva ponajbolja igrača lige Grbovića i Ćurića (pratili ga skauti FK Mornar), te na golu bravuroznog Asovića epilog možda nije mogao biti ni drugačiji.

Prednost koju su igrači „Lob“ lige stekli već na poluvremenu (3:0 uz dva fantastična gola Divanovića i jedan Ćurića), riješila su dileme.

Gosti su u nastavku pokazali da imaju klasu, razigrao se Mikijelj, ali nije bilo dovoljno kvaliteta za izjednačenje.

Pun pogodak je što su baš svi pozvani igrači, njih oko četrdesetak dobili šansu da osjete slast jednog ovakvog spektakla.

Pehar kapitenu pobjedničke ekipe predao je legendarni golman Mornara i dopsnik Dana Dragan Baka Stojanović.

Za Tango ligu igrali su: Lobov, Manojlović, Mikijelj, Kokić, Grivić, Lovrić, Kaluđerović, Dedejić, Krgović, Kašćelan, Spalević, Latković, Pajović, Krkotić.

Za Lob ligu igrali su: Ćalović, Asović, Murić, Novović, Ćurić, Divanović, Grbović, Marković D. Isović, Bitić, Labović, Osmanagić, Marković S. Femić, Muratović, Tiganj, Spičanović, Aleksić, Baošić, Lalić, Mustafić, Čikmirović, Abdijević. Treneri: Vasko Mijović, Zoran Ćalović, Rahman Murić, Avdo Šabović.

Strijelci: Ćurić 8. Divanović 10, 32. Labović 19. Baošić 38. Lalić 41. Isović 44. Grbović 48. (Lob liga), Mikijelj 40, 45, 47. (Tango liga)

Što se uzbudljive završnice tiče ona će svoju kulminaciju imati u ponedjeljak i srijedu. U ponedjeljak 22.12 od 17,00 h na stadionu „Bombonjera“ počeće mečevi četvrtfinala.

Derbi će svakao biti duel dva bivša prvaka Regije Rapexa i Konobe Helena. Ni u ostalim mečevima neće biti ništa manje vatre, a evo i kompletnog rasporeda…

NEW PARTS & ULTRAS” – “K.T.G.T.” (17), “KONOBA HELENA” – “RAPEX” (17.45), “UNIVERZAL BEGANOVIĆ” – “CRNI RT” (18.30), “FEMIĆ COMPANY & TRADE” – “CENTRO MOBIL PG” (19.15)

Polufinala će se igrati na istom mjestu u srijedu 24.12. Prvo od 17,00 h, drugo 45 minuta kasnije. Unaprijed se znaju eventualni rivali na pretposlednjoj stepenici ka tronu.

Dakle pobjednik duela KTGT-New Partsa ide na pobjednika duela Rapexa i Konobe Helena. Ništa lakši žrijeb nemaju ni četiri peostala tima pobjednik meča Femić Centro Mobil, u polufinalu ide na boljeg iz duela Univerzala Beganović i Crnog Rta. Nakon toga uslijediće meč za treće mjesto i onda veliko finale.

Propozicije se znaju, jasne su i svi ih moraju poštovati. Učesnici plej off-a su već predali kompletne spiskove igrača koji se ne mogu mjenjati.

Nije dozvoljeno učešće profesionalaca (futsal liga pod okriljem FSCG, kao i T- Com Prva i Druga liga), ali i dolazak igrača koji nisu prijavljeni od početka, ili nisu nastupali za neku od ekipa koja je iz raznoraznih razloga odustala.

Svi predstavnici će pred početak četvrtfinala dobiti kompletne spiskove svih rivala, a ako se utvrdi bilo kakva neregularnost mimo pravilnika meč će biti službeno registrovan.

Po starom dobrom običaju, i pored teške situacije brojni igrači i timovi biće nagrađeni. Iz poštovanja prema ljudima koji su logistički pomogli nećemo sve otkrivati.

Organizatori i ove sezone o svom trošku plaćaju kompletan plej off, tako da će visina svih nagrada uz pehare, medalje, individualne novčane nagrade, robne nagrade, bilbord, marketing, čak i zimovanja izaći oko 2000 eura.

Novi ili starog šampion biće poznat u srijedu oko 20 sati. Ulaz je slobodan, sprema se i zakuska,iznenađenje za šampiona, piće je obezbijeđeno, samo da još i na „Bombonjeri“ bude malo toplije.

Ali zagrijaće nas vrhunski fudbal-u to nemojte sumnjati.

Bonus video: