Od legende Čelzija do najvećeg Čelzijevog rivala

55 pregleda 0 komentar(a)
Frank Lampard, Foto: Reuters
Frank Lampard, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.12.2014. 08:53h

„Najveća prepreka Čelzijevom povratku na tron Premijer lige je - Čelzijeva legenda, Frenk Lampard”, napisao je nedavno londonski „Dejli telegraf”.

Čudnim fudbalskim putevima, kakve samo najvažnija sporedna stvar može da režira, Lampard se u samo 20-ak dana transforimsao u najopasnijeg protivnika voljenog kluba.

Kada ljetos nisu željeli da mu ponude novi ugovor na „Stemford bridžu”, Lampard je shvatio da je možda vrijeme za fudbalsku relaksaciju i za dosta novca odlučio je da ode u Ameriku, u novoformirani klub Njujork siti.

Vjerovatno nije znao, a i da jeste nije mu bilo toliko važno, da je Njujork siti sestrinski klub Mančester sitija, sa istim vlasnicima - arapskim šeicima.

Kako nova sezone u MLS-u, premijerna za Nujork siti, počinje tek u martu, Lampard je shvatio da mora na pozajmicu. Gdje drugo nego u - Mančester siti!

Tako je sve počelo. Lampard je prvi gol u dresu Sitija postigao baš protiv svog Čelzija (za 1:1, u 85. minutu), a onda je postigao još nekoliko ključnih golova pomoću kojih se Siti vratio u trku za titulu.

"Želim da Lampard ostane i nakon marta", izjavio je Manuel Pelegrini.

Da li će to moći da se izvede, jer se pita Njujork siti? Možda će posredovati šeici...

Bonus video: