Stefan Lončar: Istra je šansa da se zasluži dres Alavesa

“Istra odavno nije dobila takvo pojačanje kao što je Stefan Lončar, koji je od prvog minuta na terenu sve očarao igrom...”, piše između ostalog u hvalospjevima o debiju Lončara
1634 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Lončar, Foto: Privatna galerija
Stefan Lončar, Foto: Privatna galerija

Najbolji igrač Telekom 1. CFL u 2018. godini Stefan Lončar očarao je navijače i medije već nakon prvih 45 minuta odigranih u zlatnom dresu novog kluba, Istre 1961, u koju je stigao kao pozajmljen fudbaler španskog Alavesa.

U mladiću iz Župe, koji je fudbalski sazrio u Sutjesci sa kojom ima osvojeno prvenstvo i Kup Crne Gore, u Puli vide kariku koja je nedostajala klubu u ispunjenju cilja - opstanku u najjači rang hrvatskog fudbala.

Istra je poražena od Žarkova u utakmici “Arena kupa 2019” sa 2:1, ali samo zbog očajne igre u prvom dijelu. U nastavku, kada je Lončar preuzeo niti igre na sredini je sve bilo drugačije...

“Istra odavno nije dobila takvo pojačanje kao što je Stefan Lončar, koji je od prvog minuta na terenu sve očarao igrom...”, piše između ostalog u hvalospjevima o debiju Lončara na sajtu “regionalexpress.hr”.

- Potpisao sam ugovor na tri godine sa Alavesom, ali odmah potom i papire o pozajmici Istri, sa klauzulom da na mene član najjače španske lige može da računa u svakom trenutku. Istra je u većinskom vlasništvu Alavesa i zato je u ekipi kojoj sam se pridružio desetak Španaca, ali ima i mladih igrača iz Afrike, Ekvadora... Tim je izuzetno mlad, maltene smo svi vršnajci i odlično sam prihvaćen. Debitovao sam na turniru u Medulinu nakon samo dva treninga - rekao je za “Vijesti” 22-godišnji Lončar.

On je u 18 nastupa u prvom dijelu sezone za Sutjesku postigao četiri gola, a bio je i u Kupu.

- To govori da sam predano radio. I ovdje ću nastaviti tako, a zaista imam sjajne uslove u Istri. Glavni trener je Hrvat Krunoslav Rendulić, ali u stručnom štabu i svim ostalim vezanim za ekipu dominiraju Španci, od sportskih direktora do nutricionista. Treniramo u Medulinu i sve je, za sada, daleko iznad mojih očekivanja. Dobio sam pohvale za debitantski nastup, i od mene se dosta očekuje, jer smo pretposljednji i slijedi nam teška borba za opstanak. Imam sve uslove i usredsređen sam samo na veliki rad, a nadam se ubrzo i prelasku u Alaves - otkrio je Lončar.

On je osim Alavesa ove zime imao i drugih ponuda.

- Tačno je da je bilo interesovanja, ali je Alaves bio najkonkretniji. I nisam odmah prihvatio ponudu, tek nakon desetak dana razmišljanja. Ugovorom sam do ljeta bio vezan za Suitjesku i želio sam da ostanem i sa saigračima “napadnem” duplu krunu. No, Sutjeska prikazuje najviše u Crnoj Gori i smatram da će uspjeti i bez mene. Ipak, je prelazak u klub sa stalnim nadzorom stručnjaka iz Alavesa korak dalje i dobra prilika da se što prije oprobam i u jednoj od najjačih svjetskih liga. Sutjeska će dobiti obeštećenje, a ja profesionalnu priliku koju treba iskoristiti - zaključio je Lončar.

Bonus video: