Pelegrini priznao grešku sa Jovetićem

„Pitao sam doktora, rekao je da je spreman. Pitao sam Jovetića, rekao je da želi da igra. A nije trebalo da ga uvodim”, izjavio je Pelegrini
0 komentar(a)
jOVETIĆ, Foto: Beta-AP
jOVETIĆ, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 19.12.2014. 09:09h

Trener Mančester sitija Manuel Pelegrini priznao je juče na konferenciji za novinare da je pogriješio što je nedavno protiv Rome u Rimu uveo u igru Stevana Jovetića.

Crnogorski reprezentativac, koji je bio pod znakom pitanja za taj meč, ušao je u 80. minutu, a u sudijskoj nadoknadi je pogoršao povredu mišića zadnje lože koja će ga do kraja decembra odvojiti od terena.

"Pitao sam doktora, rekao je da je spreman. Pitao sam Jovetića, rekao je da želi da igra. Osjećao sam, međutim, da nije do kraja sanirao povredu. Pogriješio sam što sam odlučio da ga uvedem", poručio je Čileanac.

Ne bi Pelegrini toliko kukao za Jovetićem da trenutno nisu povrijeđena i dva druga napadača - Serhio Aguero (koljeno) i Edin Džeko (mišić) vratiće se na teren tek sredinom januara, još kasnije od crnogorskog fudbalera.

Povrede svih napadača uslovile su da Mančester siti na posljednjem meču protiv Evertona u Premijer ligi počne sa španskim tinejdžerom Posom u vrhu napada (igrač koji je aktiviran iz B tima).

Tako će biti i sjutra protiv Kristal Palasa kod kuće u Premijer ligi, tako će vjerovatno biti i narednog petka na gostovanju Vest Bromiču.

Pelegrini moli Boga da se Jovetić vrati uoči Nove godine, 28. decembra protiv Barnlija, kada će početi festival fudbala na Ostrvu. Siti će u osam dana odigrati četiri utakmice, uključujući i jedan meč FA kupa, a Pelegrini zna da je bez klasičnog napadača teško pobjeđivati u kontinuitetu.

Engleski mediji su izračunali - otkada je prošlog ljeta došao u Mančester siti iz Fiorentine, Jovetić je čak šest puta bio povrijeđen.

Česte povrede usporile su njegov ritam u Premjer ligi, spriječile ga da pogađa u kontinuitetu.

Bonus video: